Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin aileleri açıklama yapacak

Gözaltına alınan ve tutuklanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin aileleri salı günü açıklama yapacak. Aileler, açıklamaya destek çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gözaltına alınan ve tutuklanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin aileleri, 10 Nisan Salı günü açıklama yapacak.

Açıklamaya katılım için yayınlanan çağrı metninde, "Bizler tutuklanan, gözaltına alınan, haklarında disiplin soruşturmaları yürütülen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin aileleriyiz. Hepinizin yakından takip ettiği gibi uzun bir gözaltı süresinin sonucunda çocuklarımızın 10’u tutuklanmış, diğerleri ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmışlardır. Ne yazık ki gözaltına alma girişimleri hala devam etmektedir" denildi.

Açıklamanın, 10 Nisan Salı günü, İstanbul Tabip Odası’nda yapılacağını belirten aileler, "Çocuklarımız yaşamları boyunca okullarının en başarılı öğrencileri oldular. Uzun ve yorucu bir dönemin sonunda Boğaziçi Üniversitesi’ni kazandılar. Şunu hiç abartmadan söyleyebiliriz hepsi alanlarının en gözde öğrencileridir. Yine hepsi iyiliğin, güzelliğin, sanatın, bilimin genç öncüleridir. Sizleri kötülüğe karşı iyiliğin, zorbalığa karşı aklın yanında bizlerle birlikte olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)