Milli eğitim müdürünün aracını durduran polis, göreve iade edildi

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci'nin, aracını usulsüz çakar kullanımı nedeniyle durduran ve açığa alınan polis memuru N.Ç. görevine iade edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci'nin çakar bulunan aracını durduran ve açığa alınan polis memuru N.Ç. görevine iade edildi.

Hürriyet gazetesinden Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, polis memuru N.Ç., İstanbul Valiliği'nin gönderdiği yazıyla, eskiden görev yaptığı Bayrampaşa İlçe Emniyete döndü.

NE OLMUŞTU? 

"Polis Memurları Dayanışma Grubu" isimli Facebook sayfasında, Avrasya Tüneli'nde yapılan kontrolde N.Ç. isimli başpolisin, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci'nin aracında usulsüz çakar kullanıldığı için ceza yazdığı belirtildi.

Paylaşımda, Yelkenci'nin polise "Benim kim olduğumu biliyor musun?" diye tehdit ettiği, İstanbul Valisi ve İstanbul İl Emniyet Asayiş Şube Müdürü'nü aradığı iddia edildi. Kontrol noktasına gelen Asayiş Şube Müdürü'nün işlem yapılmamasını istediği, İl Emniyet Müdür Yardımcısı ve Fatih İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı'nın, görevlilerden birine "sen kimsin bu araca işlem yapıyorsun" diyerek görevli polisi görev yerinden kovmak istediği öne sürüldü.

Emniyet: Polis memuru, ceza yazdığı için değil 'kötü muamele'den uzaklaştırıldıEmniyet: Polis memuru, ceza yazdığı için değil 'kötü muamele'den uzaklaştırıldı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise olayın 28 Şubat'ta yaşandığı, görevden uzaklaştırılan polisin aracı işlem yapmadan 50 dakika beklettiği öne sürüldü.

Uygulama noktasında görev yapan N.Ç. hakkında, "vatandaşa kötü muamelede bulunma", "görev yerinde personelin yoklamasını almama" ve "görev yerine gelmediği belirlenen 5 personeli üstlerine bildirmeme" iddialarıyla soruşturma başlatıldığı aktarıldı.

Açıklamada, soruşturma nedeniyle N.Ç.'nin açığa alındığı kaydedildi.

Açığa alınan polis: Bakanın dediğini yaptımAçığa alınan polis: Bakanın dediğini yaptım