Osmangazi Üniversitesi'nde saldırı: 4 kişi hayatını kaybetti

Osmangazi Üniversitesi Meşeli Kampüsü'nde silahlı saldırı düzenlendi, 4 kişi hayatını kaybetti. Saldırgan Araştırma Görevlisi Volkan Bayar'ın öldürdüğü kişileri daha önce FETÖ'cü olmakla suçladığı ve bu iddialar nedeniyle hem idari soruşturma hem de davaların devam etmekte olduğu öğrenildi. Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Bayar'ın eşinin de gözaltına alındığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Meşeli Kampüsü'nde silahlı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti. Olayda Eğitim Fakültesi'nde araştırma görevlisi olan Volkan Bayar, henüz belirlenemeyen nedenle, fakülte binasının 3. katında Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, araştırma görevlisi Yasir Armağan ile öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Serdar Çağlak'ı silahla öldürdü. Rektör Hasan Gönen ölenlerin üniversite personeli olduğunu 15.00 sıralarında Eğitim Fakültesi'nde gerçekleşen olayda Volkan Bayar adlı saldırganın gözaltına alındığını açıkladı.

Rektör Gönen, “Volkan ismindeki bir araştırma görevlimiz, dekan beyin odasına giriyor. Dekan Cemil Yücel orada tesadüfen yokmuş. Fakülte Sekreteri Fatih bey varmış, onu vurmuş. Daha sonra dekan yardımcımız ve üst katta 2 araştırma görevlimizi de vurmuş. Daha sonra elinde tabanca ile binayı terk ettikten sonra güvenlikçilerimiz takip etmişler. Biraz ileride polis derdest etmiş. Durum bundan ibaret. Şu anda şimdilik 4 ölümüz var. Başımız sağ olsun. Osmangazi Üniversitesi camiası olarak inşallah bu tür hadiseleri bir daha yaşamayız. Başımız sağ olsun” dedi.

Doçent Ayşe Aybay: Volkan'ı koruyanlar şimdi ne diyecek?Doçent Ayşe Aybay: Volkan'ı koruyanlar şimdi ne diyecek?

'FETÖ'CÜ' OLMAKLA SUÇLADIKLARINI VURMUŞ

Gönen, CNN Türk yayınında yaptığı açıklamada da Bayar'in üniversitelerine YÖK Kanunu'nun 35. maddesi kapsamında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nden gelen bir doktora öğrencisi olduğunu söyledi. Rektör Gönen, olayda 3 kişinin de yaralandığı yönündeki iddiaları yalanlarken, Bayar'ın daha önce dekan ve üniversite personeli ile zaman zaman yaşadığı tartışma nedeniyle hakkında soruşturma açıldığını belirtti. Volkan Bayar'ın bazı akademik personelin FETÖ'cü olduğuna dair iddiaları konusunda açılan davaların devam ettiğini açıklayan Rektör, "Silahın nasıl içeri sokulduğu" yönündeki soruyu ise, "Bir akademik personele böyle bir şey yakıştıramıyorsunuz..." yanıtını verdi. Gönen ayrıca, Bayar'ın dört kişiyi vurduktan sonra beşinci bir kişiyi de vurmaya çalıştığını ancak silah tutukluk yapınca dışarı çıktığını ve gözaltına alındığını belirtti.

İşe saldırgan Volkan Bayar'ın üniversite sayfasında yer alan bilgileri:

Saldırıyı gerçekleştiren Volkan Bayar

ÖĞRENCİ YOK

Terör saldırısı olmadığı ve kişisel bir sorundan kaynaklanabileceği düşünülen olayın fakülte sekreterinin bulunduğu bölümde düzenlendiği, bu bölgede öğrenci bulunmadığı belirtiliyor. Saldırıda yaşamını kaybedenlerin dekan yardımcısı, fakülte sekreteri, öğretim üyesi ve okutman olduğu bilgisi verildi. Saldırı nedeniyle fakültedeki sınavlar ertelendi.

VALİ: 3 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Olayla ilgili açıklama yapan Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, "Fakülteye gelen saldırgan 4 kişiyi silahla öldürdü. Başsavcılığımız, 3 savcı görevlendirdi, araştırma yapılıyor. Araştırma yapıldıktan sonra nedenleriyle ilgili geniş açıklama yapılacak" dedi.

Çakacak, daha sonra yaptığı açıklamada, Bayar'ın araştırma görevlisi olan eşi Saadet Aylin Bayar'ın da gözaltına alındığını belirtti. (ESKİŞEHİR/DHA)