Mustafa Tuna: Dinozormuş, fıskiyeymiş, ben işime bakarım

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Melih Gökçek döneminde yapılan dinozor heykelinin neden kaldırıldığını açıkladı. Tuna, "Ben kaldırmadım yerine, Ankapark'a koydum. Ben işime bakarım, böyle ufak tefek, öyle oldu böyle oldu, dinozormuş, fıskiyeymiş... Bunlara takılırsam, ileriye dönük işlerin planlamasını yapamam" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Habertürk Televizyonu'nda Kübra Par'ın sorularını yanıtladı.

Melih Gökçek dönemindeki dinozor heykellerinin neden kaldırıldığı sorusuna Mustafa Tuna, "Ben kaldırmadım yerine koydum. O dinozorun yeri orası değildi. O geçiş döneminde, geçici olarak bu figürlerim, Ankapark henüz bitmediği için, gelen geçen geçen vatandaşların gezme imkanı olmadığından, 'Bakın burada böyle şeyler var' diye göstermek içindi. Şimdi onun sırası geldi. Oradan alıp yerine koyduk" dedi.

Kübra Par, bir dönem sosyal medyada gündem olan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin önündeki fıskiyenin neden kaldırıldığını da sordu. Tuna, "Bunları böyle tabulaştırmak, kutsal bir şey yapmak pek doğru da değil. Onun da sebebi şu: Göreve geldikten sonra sağ olsunlar sayın bakanlarımız ziyarete geldiler. Ve bakanlarımız gelince, korumalar vesaire orada bir araç trafiği oldu. Ben bilmiyordum da böyle bir şey olduğunu. Dedim bunu buradan kaldırın da trafik rahatlasın" diye yanıt verdi.

"Onun o meşhur 'fışkiye' olduğunu bilmiyor muydunuz" sorusu üzerine Tuna, şöyle devam etti:

"Samimi söylüyorum, öyle bir bilgim yoktu. Dolayısıyla bir fıskiye orada olmuş, burada olmuş... Ben işime bakarım, böyle ufak tefek, öyle oldu böyle oldu, dinazormuş, fıskiyeymiş... Ben bunlara takılırsam, ileriye dönük yapacağım işlerin planlamasını, çalışmasını yapamam."

"Melih Gökçek döneminin bütün sembolik izleri kaldırmaya mı çalışıyorsunuz" yorumlarının sorulması üzerine Mustafa Tuna, "Böyle bir şeye güç yeter mi? Böyle bir imkan var mı? Yani yılların Melih Gökçek'ini ben insanların kalbinden, düşüncelerinden, insanlara bıraktığı izleri silme imkanım var mı? Sevenine de sevmeyenine de... Yani sevmeyenlere sevdiremem, sevenlere de sevme diyemem. Onun izleri silinebilir mi? Siyasi tarihimizde de, tarihte de bazı figürler vardır ki bunu kimse silemez yani. Seveni de silemez sevmeyeni de."(HABER MERKEZİ)