Bakan Demircan: Yangının sebebi neyse üzerine gidilecek

Yangın çıkan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret eden Sağlık Bakanı Ahmet Demircan açıklama yaptı. Demircan, "Savcılık tarafından, bizim tarafımızdan, Valilik tarafından her türlü soruşturma başlatıldı. Bu yangının sebebi neyse onun üzerine gidilecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, İstanbul'da, yangın çıkan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek yetkililerden bilgi aldı. Bakan Demircan'a, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal eşlik etti.

Bakan Demircan çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, yangın hakkında bilgi verdi. Demircan, "Burada milletimizi heyecanlandıran, üzen bir hadise yaşandı. Bu yangın neticesinde bir can kaybı olmadan buradan hastalarımızı hastanemiz dışında en yakın hastanelerimize sevk ederek, bu sorunun üstesinden gelmiş bulunuyoruz" dedi.

Hastaların çevre hastanelere nakledildiğini söyleyen Demircan, "Hastalar hakkında bilgi edinmek isteyen vatandaşlarımız alo 184'ü arayarak hastasının nerede olduğunu öğrenebilir. Burada da bir danışma ofisimiz var" diye konuştu.

Taksim İlk Yardım Hastanesi'nde yangın çıktıTaksim İlk Yardım Hastanesi'nde yangın çıktı

'YOĞUN BAKIMDA OLAN BÜTÜN HASTALAR TAHLİYE EDİLDİ'

Bakan Demircan bir basın mensubunun hastaneden ambulansla çıkarılan bir ölünün olduğunu söylemesi üzerine, "Yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmalar sürüyor. Çalışmalar neticelendiğinde konuyla ilgili açıklama yapacağız. Yoğun bakımda olan bütün hastalarımız tahliye edildi. İçeride hiç bir hastamız yok. Daha önceden vefat etmiş bir hastamız. Sağlık müdürlüğümüzden bilgi aldık" dedi.

'SORUŞTURMA BAŞLATILDI'

Savcılık ve İstanbul Valiliği tarafından soruşturma başlatıldığını aktaran Demircan, "Savcılık tarafından, bizim tarafımızdan, Valilik tarafından her türlü soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonuçlarını kamuoyu ile paylaşacağız. Bu yangının sebebi neyse onun üzerine gidilecek. Yangının büyümesinde etken faktörler neyse bunlar araştırılacak" şeklinde konuştu.

Demircan, yangında yaralanan olmadığını da sözlerine ekledi. (İSTANBUL/DHA)

7 yıl sonra aynı yer yeniden yandı7 yıl sonra aynı yer yeniden yandı

Kalp krizi geçiren hastaya Canan Kaftancıoğlu müdahale ettiKalp krizi geçiren hastaya Canan Kaftancıoğlu müdahale etti