Selimiye Kışlası davasında 51 sanığa hapis cezası

Darbe girişiminde Selimiye Kışlası'nda yaşananlar ve Çevik Kuvvet Şube yerleşkesine yönelik baskın davasında 51 sanığa hapis cezası verildi. Ceza alan 6 sanık duruşmada tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminde, İstanbul'da 1'inci Ordu Komutanlığı'nın yer aldığı Selimiye Kışlası'nda yaşananlar ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün Üsküdar yerleşkesinin ele geçirilmeye çalışılmasına ilişkin 128 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı.

Mahkeme heyeti, "Anayasayı ihlal" suçundan 13 sanığı ağırlaştırılmış müebbet, 37 sanığı da müebbet hapis cezasına çarptırdı. Bir sanığa da "Örgüt üyeliği" suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

SANIKLAR BERAATLERİNİ İSTEDİ

İstanbul 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi görülen duruşmaya 40 tutuklu sanık ile tutuksuz sanıklar katıldı. Sanıkların yakınlarının da bulunduğu duruşmada bütün gün sanıkların mütalaaya karşı savunmaları alındı.

Sanıklar darbe girişiminden haberlerinin olmadığını öne süren sanıklar, tahliyelerini ve beraatlerini talep etti.

FSM Köprüsü'ndeki askerlere müebbet hapis cezasıFSM Köprüsü'ndeki askerlere müebbet hapis cezası

51 SANIK CEZA ALDI

Davaya verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, "Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs" suçundan 13 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, 37 sanığa da müebbet hapis cezası verdi.

Mahkeme heyeti bir sanığı da "örgüt üyeliği" suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Hapis cezası alan 6 sanık duruşmada tutuklandı. Ceza alan 3 sanık hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

Aralarında 2 yarbay, bir tane üsteğmen, 4 tane astsubay ve 10 tane de uzman çavuşun bulunduğu 77 sanık ise tüm suçlardan beraat etti. (İSTANBUL/DHA)