Özgürlükçü Demokrasi çalışanlarının gözaltına alınmasına tepki

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, Özgürlükçü Demokrasi gazetesi çalışanlarının gözaltına alınmasını kınadı. Özgürlükçü Demokrasi gazetesi ve Mezopotamya Haber Ajansı çalışanlarının evlerine düzenlenen baskında dört gazeteci ve MA muhabiri Berzan Güneş’in babası gözaltına alınmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Özgürlükçü Demokrasi gazetesine yönelik baskılar, Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu tarafından kınandı. Yapılan açıklamada gözaltına alınan gazeteci Reyhan Hacıoğlu’nun Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu’nun sözcüsü olduğuna dikkat çekildi.

İletişim olanaklarının yaygınlaştığı, medyanın çok daha etkili olduğu bir dönemde, halka doğru bilgiyi ulaştıran basın kurumları ve gazetecilerin varlığına tahammül edilmediğinin vurgulandığı açıklamada, “Özgür basın her geçen gün hedef haline getirilerek kayyım, kapatma ve tutuklanma ile karşı karşıya bırakılmaktadır” denildi.

Matbaası ve gazete bürosu basılan Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin 25 çalışanının gözaltına alındığı ve gazeteye TMSF tarafından kayyım atandığının hatırlatıldığı açıklamada, “Dün gece polislerce evlerine yapılan baskın sonucu Mezopotamya Kadın Gazeteciler platformu sözcülerinden Reyhan Hacıoğlu’nun da aralarında olduğu Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi çalışanları gözaltına alındı. Bu gözaltılarla, halkın haber alma hakkı engellenmekte, gerçeklerin ortaya çıkması istenmemektedir. Gözaltına alınan arkadaşlarımız sadece işlerini yapmaya çalışan, yandaş olmayı reddetmiş, hakikatin yolundan giden gazetecilerdir” denildi.

‘ARKADAŞLARIMIZ SERBEST BIRAKILSIN’

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu tarafından yapılan açıklama şu ifadelerle sona erdi; "Basına dönük baskılar topluma yaşatılacak felaketlerin habercisidir. Yarın çok geç olacağından bugün tüm demokrasi güçlerinin bir araya gelerek ortak bir sese dönüşmesi gerekmektedir. Bizler bir kere daha kayyım, kapatma ve gözaltılarla sinmeyeceğimizi yineliyor ve gözaltına alınan arkadaşlarımızın serbest bırakılması gerektiğini vurguluyoruz. Yaşadığımız zulmü kader olarak görmüyoruz. Bu zulüm karşısında ortak bir mücadeleyi örmek için tüm gazetecileri birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.”