'Kırmızı fularlı kız'ın anne ve babası ilk duruşmada beraat etti

Gezi Parkı eylemlerinde taktığı 'kırmızı fular'ın davada delil gösterilmesiyle tanınan Ayşe Deniz Karacagil'in ailesinin 'terörü övmek' iddiasıyla yargılandıkları ilk dava sonuçladı. Mahkeme aile hakkında beraat kararı verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Gezi Parkı eylemlerinde 'kırmızı fularlı kız' olarak tanınan Ayşe Deniz Karacagil'in annesi Nuray Erçağan ile babası Ömer Karacagil, Rakka'da öldürülen kızlarının cenaze törenine katıldıkları gerekçesiyle yargılandıkları davada beraat etti. Ailenin avukatı Hakan Evcin, birkaç ay önce görülen davada Ayşe Deniz Karacagil'e ceza verildiğini hatırlatarak, "Bir mahkeme kızın öldüğünü kabul etmeyip ceza veriyor, diğeri kız öldüğü için cenazeye katılan anne ve babaya ceza vermek istiyor" dedi.

3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen aile hakkında hazırlanan iddianamede, kızlarının cenazesinde terör örgütü faaliyetlerini övdükleri ve terör örgütü mensuplarının bulunduğu ortamda fotoğraf çektirdikleri belirtildi. Suçlamaları kabul etmeyen Karacagil ve Erçağan, delil olarak gösterilen haberdeki röportajları kendilerinin vermediğini belirtti.

Avukat Hakan Evcin ise acılı anne ve babanın zorlu geçen bir yolculuk sonucunda evlatlarının cenazesine katıldığını, dolayısıyla kızlarına son görevlerini yaptıkları için cezalandırılamayacağını söyledi. Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, isnat edilen suçlamayı ifade özgürlüğüne dayandırarak, Karacagil ve Erçağan'ın beraatına karar verdi.

Duruşma sonunda konuşan Avukat Hakan Evcin, bu davanın ayrı bir önem taşıdığını belirterek, “Geçtiğimiz aylarda Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Suriye'de ölen Ayşe Deniz Karacagil'e hapis cezası verilmişti. Gerekçesi ise halen nüfus kayıtlarında 'yaşıyor' gözükmesiydi. Bu kez 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ise Suriye'de çatışmada ölen Ayşe Deniz Karacagil'in cenazesine katılan anne ve babası yargılandı. Bir mahkeme kızın öldüğünü kabul etmiyor ve ceza veriyor. Diğer mahkeme kız öldüğü için cenazeye katılan anne ve babaya ceza vermek istiyor. Bu nasıl iş anlaşılır gibi değil" dedi. (ANTALYA - DHA)