IŞİD'in İstanbul'daki kasasına baskın

İstanbul üzerinden IŞİD'lilere havale yapılan ofise polis baskın yaptı. Silahların yanı sıra kilolarca altın ve gümüş ile milyonlarca lira değerinde döviz ve TL'ye el konuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul’da,  yurtdışındaki IŞİD üyelerine silah ve lojistik malzeme gönderen bir hücreyle, örgüt adına işlem yapılan ‘Hawala ofisi’ne baskın düzenlendi. 2 kişi gözaltına  alınırken, işyeri ve evlerinde bulunan silah aparatları ile böcek arama cihazları dikkat çekti. Operasyonda yüklü miktarda altın ve paraya da el konuldu.

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, geçen aylarda IŞİD'in yabancı militan yapılanmasına yönelik düzenlediği baskının ardından yeni bilgilere ulaştı. Yurtdışındaki IŞİD üyelerine silah ve malzeme gönderen bir hücre belirlenirken, Fatih'teki bir adresin de 'Hawala' ofisi olarak kullanıldığı ortaya çıkarıldı. Fatih, Avcılar, Çatalca, Kadıköy ve Ümraniye'de de bazı adresler tespit edildi.

Özel Harekât Şube Müdürlüğü ve TEM Operasyon timinin desteğiyle düzenlenen baskında 2 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 1 pompalı tüfek,  farklı marka ve modeldeki silahlara ait çokl sayıda şarjör, silah arama aparatları ve telsiz ele geçirildi.

TEM polisi, örgütün kullandığı Hawala (insan kaçakçılarının kullandığı para transfer sistemi) ofisine yapılan baskında 8.5 kilo  altın (külçe+takı) 18 kilo ham gümüş, 7 kilo külçe gümüş, 1 milyon 794 bin Türk lirası, 1 milyon 300 bin Amerikan doları, 118 bin  Euro, 1 milyon 921 bin Suriye lirası, 4.500 Katar dinarı, 22 bin Mısır poundu, 350 Kuveyt dinarı, 109 bin 500 Suudi Arabistan riyalı, 47 bin Birleşik Arap Emirlikleri dinarı, 5 bin Ürdün dinarı,1.610 İngiliz poundu ve 100 Kanada doları bulundu.

İki kişi tutuklandı.

Haberin kaynağı

Etiketler IŞİD para kasa havale