Çipras'tan Türkiye'ye: Askerlerimizi bırakın!

Türkiye ile Yunanistan arasındaki asker krizi devam ediyor. Son olarak Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye'de tutuklu iki Yunan askerinin bir iyi niyet göstergesi olarak serbest bırakılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye'de tutuklu olan iki Yunan askerinin serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Kabine toplantısında konuşan Çipras, "Türkiye son dönemde provokasyonlarını yoğunlaştırdı ve durumu her cephede tırmandırıyor" ifadelerini kullandı; Ankara'nın ikili ilişkileri bozmaya çalıştığını belirtip, askerlerin iyi niyet göstergesi olarak serbest bırakılmasını istedi.

Yunanistan: Türkiye çizgiyi aşıyorYunanistan: Türkiye çizgiyi aşıyor

NE OLMUŞTU?

İki Yunan askeri 1 Mart günü, ormanlık bir arazide devriye gezdikleri sırada sınırı geçmişti. Gözaltına alınan askerler kötü hava koşulları nedeniyle sınırı yanlışlıkla geçtiklerini söylerken, Türkiye'den casusluk suçlaması gelmişti. Yunan hükümeti geçmişte yaşanan karşılıklı benzer vakalarda diğer tarafın askerlerinin tutuklanmadığına dikkat çekmiş, Yunan basını ise Türkiye'nin askerleri 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kaçan Türk askerleriyle takas edilmesinin istenebileceğini iddia etmişti. (Dış Haberler)