Şamil Tayyar, tanık olarak ifade verdi

Şamil Tayyar, "FETÖ borsası kuruldu" iddiasıyla ilgili ifadeye çağrıldı. Tayyar, tanık sıfatıyla bilgi verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, "FETÖ borsası kuruldu" açıklamasıyla ilgili olarak ifade vermek için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gitti. Tayyar'ın tanık sıfatıyla bilgisine başvuruldu.

AK Parti milletvekili Şamil Tayyar'ın, "FETÖ borsası kuruldu, itirafçı adı altında iş adamları serbest bırakılıyor" açıklamasıyla ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında tanık sıfatıyla ifade vermek için Ankara Adliyesi'ne gitti.

Bir süre Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman ile görüşen Tayyar, ardından Cumhuriyet Savcısı Atilla Ceylan'a ifade verdi.

AK Partili Tayyar: Gaziantep'te çok ciddi FETÖ borsası varAK Partili Tayyar: Gaziantep'te çok ciddi FETÖ borsası var

'KAMUOYU İLE PAYLAŞMAM DOĞRU OLMAZ'

İfadesinin ardından kısa bir açıklama yapan Şamil Tayyar, "Açıklamalarımın ardından Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Tanık sıfatıyla ifademin alınması için buraya talimat gönderilmiş. Ben de bu kapsamda savcı beye iddialarımla ilgili olarak bilgi verdim. Bunlar gizlilik içeren bilgiler olduğu için, bunları kamuoyu ile paylaşmam doğru olmaz. Bize ulaşan bilgileri savcımızla paylaştım" dedi.

NE OLMUŞTU? 

Şamil Tayyar, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, "FETÖ borsası kuruldu, 'itirafçı' adı altında işadamları serbest bırakılıyor" demişti. Tayyar'ın iddiasını ihbar kabul eden Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı. Savcılık, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı göndererek, Tayyar'ın bilgisine başvurulmasını istemişti. (ANKARA/DHA)

Şamil Tayyar'ın açıklamaları ve yargı borsasıŞamil Tayyar'ın açıklamaları ve yargı borsası

Başbakan'dan Şamil Tayyar'a tepkiBaşbakan'dan Şamil Tayyar'a tepki

AK Parti'de Tayyar ve Metiner rahatsızlığıAK Parti'de Tayyar ve Metiner rahatsızlığı