İstismara karşı yürüyen 3 kadın Ankara'ya ulaştı

Çanakkale'den Ankara'ya “3 İnsan, 3 Kadın, 3 Anne” sloganıyla yola çıkan 3 kadın, Ankara’ya ulaştı. Dilek Taş, Hülya kurt, Nursel Karagöz ile onları Ankara girişinde karşılayan kadınlar hep birlikte yürüdü. Yürüyüşçülerden Dilek Taş, bugünün son değil bir başlangıç olduğunu, asıl mücadelenin bundan sonra olacağını ve kadınların dayanışmasıyla daha da büyüyeceğini söyledi. Bugün görüşülecek çocuk istismarı ile ilgili kanun tasarı için Meclis'e çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çanakkale’den “3 İnsan, 3 Kadın, 3 Anne” sloganıyla yola çıkan 3 kadın, son durakları olan Ankara'ya ulaştı. Türkiye’de yaşanan çocuk istismarlarına, kadına yönelik şiddete, hayvan ve doğa katliamlarına dikkat çekmek amacıyla Çanakkale'den Ankara'ya yürüyen Dilek Taş, Hülya kurt, Nursel Karagöz'ü, çok sayıda Ankaralı kadın karşıladı. CHP Milletvekili Bülent Öz ve Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Emek Partisi, Halkevleri, Yeşiller ve Sol gelecek ile çeşitli sendikalardan kadınlar yürüyüşe katıldı.

Evrensel'de yer alan habere göre, marşlar ve şarkılarla yürüyen kadınlara, yoldan geçen araçlar da destek geldi. Kadınlar, kadın düşmanı politikalara karşı ses çıkarmak için buluştuklarını söyleyerek “Yaşasın kadın dayanışması”, “Çatlasan da patlasan da yürüyeceğiz”, “Dünya yerinden oynar kadınlar birlik olsa” sloganlarıyla yürüdü. Kadınlar, Eskişehir Yolu Yapracık Karayolları Eğitim Merkezi Yol Ayrımı Mevkii'nden, Yaşamkent yol ayrımına kadar hep birlikte yürüdü.

'GÖRÜŞLERİMİZ DİKKATE ALINSIN'

Çanakkale'den yürümeye başlayan 3 kadından biri olan Dilek Taş, bugünün son değil bir başlangıç olduğunu, asıl mücadelenin bundan sonra olacağını ve kadınların dayanışmasıyla daha da büyüyeceğini söyledi. Taş, “Yolculuğumuz uzun sürdüğü için yorucu oldu ama bu o kadar geçici ki bizim için. Çünkü yol boyunca bizi destekleyen insanlarla birlikte olduk” dedi.

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan, “Üç kadın arkadaşımızın Çanakakkale'den başlattığı kadın cinayetlerine ve çocuk istismarlarına karşı yürüyüşü biz de destekliyoruz. Partimiz de çocuk istismarına karşı başlatmış olduğu kampanya ile tüm Türkiye'de yoğun bir çalışma yürütüyor. Bu çalışmanın bir parçası olarak da buradayız. Hem kadına yönelik şiddetin son bulmasını hem de çocuklara yönelik istismarın son bulmasını istiyoruz” diye konuştu.

'YAN YANA DURDUĞUMUZDA GÜÇLÜYÜZ'

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka yürüyüşe coşkulu bir katılımın olduğunu söyledi. Bu mücadelenin her geçen gün büyüyeceğini belirten Nazlıaka, “Çünkü şu bir gerçek; hiçbirimiz, hepimiz kadar güçlü değiliz. Yan yana durduğumuz, omuz omuza mücadele ettiğimiz sürece hiç kimse haklarımızı bizden alamaz. Biz ne kadar mücadele edersek, haklarımızı korumak istersek, o kadar var olacağız. Roza Luxemburg'a da selam yollayalım: Biz kadınlar hep vardık, varız, var olacağız” dedi.