Devlet Bahçeli: Fransa’nın arabuluculuğa heves etmesi şuursuzluk

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fransa'nın "arabuluculuk" teklifine tepki gösterdi. Bahçeli, "Fransa’nın PKK/PYD/YPG ile Türkiye arasında arabuluculuğa heves etmesi şuursuzluk" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, YPG'nin içinde bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile görüşen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a tepki gösterdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Bahçeli, "Teröristlerin Avrupa başkentlerinde ağırlanması, saraylarda misafir edilmesi hem ayıplı bir davranış hem de aşağılık ilişki ağlarını deşifre eden korkunç bir ilkellik ve iradesizlik halidir. Bu çirkinliğin hazmı ve kabulü imkansızdır, ihtimal dışıdır" ifadelerini kullandı.

Fransa’nın "arabuluculuk" teklifini şuursuzluk olarak nitelendiren Devlet Bahçeli, şöyle devam etti:

"Fransa’nın PKK/PYD/YPG ile Türkiye arasında arabuluculuğa heves etmesi şuursuzluk olduğu kadar, terör örgütleriyle egemen ve meşru bir devleti eşitlemeye cüret eden bir aymazlık ve ahlaki zayıflıktır. Böylesi bir çarpıklığa Türk milletinin göz yumacağını düşünmek abestir, gafilliktir. Teröre mihmandarlık yapanlar yedikleri herzelerin, girdikleri kılıkların, kırdıkları potların vebaline tarih ve insanlık huzurunda gün gelecek katlanmak durumunda kalacaklardır. Bu ise sadece bir zaman meselesidir. Suriye’nin Kuzeyi’nde bir asır önce yapmadıkları kötülük, kurmadıkları tuzak bırakmayanların tekrar eskiye dönme çaba ve istekleri hakikaten talihsizlik, hakikaten esef ve endişe verici bir gerileme, hatta çakılmadır." (HABER MERKEZİ)