Binali Yıldırım: Macron'un çıkışı ağır bir tahrik

Başbakan Binali Yıldırım, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a tepki gösterdi. Yıldırım, "PKK ve YPG'lileri yani uzantılarını Paris'te kabul etti. Macron'un çıkışı kabul edilebilir değil. Bu ağır bir tahrik" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, Bosna Hersek ziyaretinin ardından, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'MACRON İKİ DEFA ÇAM DEVİRDİ'

Doğan TV Ankara Temsilcisi Hakan Çelik'in CNN Türk yayınında verdiği bilgilere göre, Başbakan Yıldırım, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a tepki gösterdi.

Yıldırım, "Macron iki defa çam devirdi. Bunlardan biri Afrin operasyonuna 'İşgal' dedi. Bu kabul edilebilir bir şey değil. PKK ve YPG'lileri yani uzantılarını Paris'te kabul etti. Bu ikinci devirdiği çam oldu. Macron'un çıkışı kabul edilebilir değil. Bu ağır bir tahrik" dedi.

'TRUMP'I TEBRİK EDİYORUZ'

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme açıklamasının ardından Fransa'yla bir anlaşma yapıp yapmadığı sorusunu üzerine Yıldırım, "Ben bir anlaşma olduğunu düşünmüyorum ama bir vardiya değişimi var aralarında adeta. Yaz ve kış vardiyası gibi bir durum var Amerika'yla Fransa arasında" diye konuştu.

Trump'ın Suriye'den çekilme çıkışının ardından yapılan diğer açıklamalarla ilgili soruya Yıldırım, "Amerika'da her zaman olduğu gibi kafalar karışık, ama bizi Amerika Başkanı Trump'ın söyledikleri bağlar. Trump'ı bu açıklamalarından ötürü tebrik ediyoruz, doğru bir karar vermiştir" yanıtını verdi.

'BAŞKA ÜLKELERDEKİ FETÖ MENSUPLARI DAHA AKTİF İZLENECEK'

Başbakan Yıldırım'a, Kosova'daki 6 FETÖ şüphelisinin Türkiye'ye getirilmesi ve bu tip operasyonların olup olmayacağı soruldu. Yunanistan ve Almanya için, "FETÖ'ye kucak açmak dostluğa sığmaz" dediği belirtilen Yıldırım'ın, "Türkiye'nin terör örgütlerine karşı her türlü faaliyeti yapması meşrudur. Bunun 3 yolu var: Diplomasi yolu, siyasi yol ve istihbarat servisleri yoluyla Türkiye, bundan sonra da mücadelesini sürdürecek. Gerekirse başka ülkelerde de çok aktif bir takip yoluyla FETÖ terör örgütü mensuplarını izleyecek ve uluslararası hukukun Türkiye'ye tanıdığı haklar üzerinden gerekeni yapılacak" şeklinde konuştuğu aktarıldı. (HABER MERKEZİ)