Yunan askerlerinin tutukluluğa yaptığı itiraz ikinci kez reddedildi

Sınırı geçtikten tutuklanan Yunan askerleri, tutululuk hallerine ikinci kez itiraz etti. Sulh Ceza Hakimliği, başvuruyu reddetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye sınırını geçtikten sonra tutuklanan 2 Yunan askerinin, tutukluluğa karşı yaptığı ikinci itiraz başvurusu da reddedildi.

Pazarkule Sınır Kapısı'nın karşısındaki Yunanistan'ın Kastanies Sınır Kapısı karakolunda görev yapan Teğmen Angelos Mitretodis ve Astsubay Çavuş Dimitris Kouklazis, geçen 1 Mart günü, Türkiye tarafına geçti.

54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görev yapan askerlerin gözaltına aldığı 2 Yunan askeri, kar yağışı nedeniyle yanlışlıkla sınırı geçtiklerini öne sürdüler. Mahkemeye sevk edilen askerler tutuklandı. Yunan askerlerinin avukatları, tutukluluğunun kaldırılması için 5 Mart tarihinde itirazda bulundu ancak kabul edilmedi.

Edirne 2'nci Sulh Ceza Hâkimliği, en geç 30 günde bir yapılan "tutukluk gözden geçirme" duruşmasında da Yunan askerlerin Türkiye'de ikametlerinin bulunmaması ve kaçma şüpheleri nedeniyle önceki gün tutululuk halinin devamına karar vermişti.

Yunan askerlerin avukatları dün bu karara da itiraz ederek askerlerin tahliyesini talep etti. Sulh Ceza Hakimliği, itirazını kabul etmeyerek, Yunan askerlerinin tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. (EDİRNE/DHA)