Çiftlik Bank'ın tavukları ve yumurtaları satıldı

Çiftlik Bank'ın Sakarya'daki tesisinde bulunan tavuk ve yumurtaların ihalesi bugün yapıldı. Tesisin satılıp satılmayacağına ise kayyım karar verecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çiftlik Bank'ın Sakarya'nın Taraklı ilçesindeki tesisinde bulunan 21 bin 190 tavuk ve 100 bin yumurta ihaleyle satıldı. İhaleyi, 262 bin 500 lira teklif veren Ankara Yarka firması kazandı.

Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Çiftlik Bank'ın Taraklı'da bulunan Mavi Yumurta Üretim Tesisi'ne el konuldu. Tesiste bulunan 21 bin 190 tavuk ve 100 bin yumurta Taraklı Mal Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarıldı. İhale bugün Taraklı Kaymakamlığı'nda yapıldı.

Canlı hayvan ticareti yapan 4 firmanın katıldığı ihale, 222 bin liradan başladı. Açık arttırma usulüyle yapılan ihaleyi, beşinci teklifte 262 bin 500 liraya çıkan Ankara Yarka firması kazandı.

'TESİSLE İLGİLİ KARARI KAYYUM VERECEK'

İhale sonrası konuşan Taraklı Kaymakamı Cihat Koç, Çiftlik Bank'ın Taraklı'daki tesisiyle ilgili bundan sonraki kararın bugün atanan kayyım tarafından verileceğini belirtti.

Koç, "Bu 262 bin 500 lirayı adli emanet hesabına aktaracağız. Yanlış bir bilgi var, satılan tesis değil, satılan tavuk ve yumurtalar. Tesisin satışıyla ilgili mahkeme kararı olmadan yapacak bir şey yok. Artık kayyum değerlendirecek. Taraklı için gerekli işlemler yapıldı, gerisi artık adli merciler tarafından takip edilecek" dedi.

İhaleyi kazanan Ankara Yarka firması sahibi Ekrem Tetik ise, "İşimiz bu olduğu için geldik, ihale bizde kaldı. Çiftlik Bank mağdurlarına elimizden geleni yaptık ama bu kadar yapabildik. Tavuklar mavi yumurtluyormuş, 3 çeşit hayvan var. Hepsine baktık, hepsini birden tek kalemde aldık. İhale bayağı zor geçti ama bizde kaldı, nasip bizeymiş" diye konuştu. (SAKARYA/DHA)