Birlik Beraberlik'in sahibi gözaltına alındı

Çiftlik Bank benzeri bir yapılanmayla binlerce kişiden milyonlarca lira topladığı belirtilen Birlik Beraberlik Çiftliği'nin sahibinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Şirket sahibi Serkan Erden, daha önceden paylaştığı bir videoda, şirketi 300 liraya kurduğunu söylüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, vurgun yaptığı yönünde şikâyetler bulunan İstanbul merkezli Birlik Beraberlik Tarım ve Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında bir süre önce soruşturma başlattı. Savcılık talimatıyla İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmada, şirketin Çiftlik Bank benzeri piramit satış yöntemiyle binlerce kişiyi milyonlarca lira dolandırdığı sonucuna varıldı.

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre ise şirket sahibi Serkan Erden İstanbul'da, şirket yöneticisi babası Enser Erden ise Konya'daki çiflikte gözaltına alındı. Şirketin tüm mal varlıklarına da el konuldu ve çok sayıda gözaltı kararı verildi.

Öte yandan Serkan Erden de, benzer sistemin mağduru olduğu için çiftlik kurmuş. Video paylaşım sitesine yüklediği videoya göre Erden, eşinden habersiz girdiği bir çiftlik oluşumundan dolandırıldığını ifade ediyor. Bütün parasını sisteme kaptırdıktan sonra konuyu eşine aktardığını belirten Erden, "Bundan 1 sene önce ben de paramı kaptırdım. O gün bir karar aldım. Öyle bir sistem kuracağım ki paradan ziyade ailenin olacağı bir sistem" diye konuşuyor.

Erden söz konusu videoda, çiftliğini 300 liraya kurduğunu söylüyor.

(İSTANBUL-DHA)

'Çiftlik Banklara bizi devlet itti''Çiftlik Banklara bizi devlet itti'

Anadolu Farm'ın kurucusu İsa Karademir tutuklandıAnadolu Farm'ın kurucusu İsa Karademir tutuklandı