Afrin harekatıyla ilgili açıklama yapan sağlıkçılar açığa alındı

Diyarbakır'da gözaltına alınan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Şerif Demir ve SES yöneticileri açığa alındı. KESK Şubeler Platformu adına açıklama yapan Gönül Adıbelli, "Arkadaşlarımız gözaltına alındığı tarihte, çalıştıkları kurumlarından açığa alınma yazıları yazıldığını öğrendik. Şimdiye kadar böyle bir uygulamayı görmedik" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da, siyasi parti ve kitle örgütleri, 18 Mart’ta Afrin harekatıyla ilgili açıklama yaptı. Diyarbakır Tabipler Odası Eş Başkanı Şerif Demir, Sağlık Emekçileri Sendikası Genel Sekreteri Mehmet Nur Ulus ve SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Recep Oruç gözaltına alındıktan 4 gün sonra serbest bırakıldılar. 3 kişinin gözaltına alındıkları tarihte açığa alındığı öğrenildi.

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, Diyarbakır SES Şubesi’nde yaptıkları basın açıklamasıyla açığa alma kararının protesto etti. Platform adına açıklamayı SES Şube başkanı Gönül Adıbelli yaptı.

OHAL ve KHK'ler ile birlikte, demokrasi, adalet, sosyal yaşam ve yaşamın bütün alanında hukuksuz kararlar çıkartıldığını söyleyen Adıbelli, OHAL’de 14 günlük olan gözaltı süresi keyfi uygulamalarla cezaya dönüştürüldüğünü ifade etti.

Şerif Demir, Mehmet Nur Ulus ve Recep Oruç'un gözaltına alındıkları tarihte açığa alındığını belirten Adıbelli, şunları söyledi:

"Diyarbakır Tabip Odası Eş Başkanı, SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı ve şube sekreteri arkadaşlarımız gözaltına alındığı tarihte, çalıştıkları kurumlarından açığa alınma yazıları yazıldığını öğrendik. Şimdiye kadar böyle bir uygulamayı görmediğimizi belirtmek isteriz. Açığa alınma üzerinden 10 gün geçmiş ve şimdiye kadar arkadaşlarımızdan savunma dahi istenmemiştir. Açığa alınmanın hukuki bir dayanağı yoktur. Çalıştıkları kurumlarında, toplumun sağlık hakkı için, mesleki etik çerçevesinde görevlerini icra etmek için çalıştıklarına şahidiz. Arkadaşlarımızın mağduriyetinin daha fazla uzamadan işlerine iadesini talep ediyoruz. Gençlerimizin ölmemesi, çocuklarımızın geleceğinin karartılmaması, ekmeğimizin daha fazla küçülmemesi için hemen barış demeye devam edeceğiz.” (DUVAR)

Tabip odası ve SES yöneticileri serbest bırakıldıTabip odası ve SES yöneticileri serbest bırakıldı