İstanbul ve İzmir'de görülen Reina katliamı davalarında 12 kişi tahliye edildi

Reina'da yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin İstanbul ve İzmir'de görülen davalarda 12 kişi tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ortaköy'deki Reina eğlence merkezine yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin, aralarında saldırıyı gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov'un da bulunduğu 45'i tutuklu 57 sanığın yargılandığı davada, 2 tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki salonda yapılan duruşmada, sanıklar ve avukatları tahliye talebinde bulundu.

GELECEK DURUŞMA TEMMUZ AYINDA

Müşteki avukatları ise tutuklu sanıkların bu hallerinin devamını istedi. Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Uluğbek Khuda Ayberdiev ve Maitibake Tusunmaimaiti'nin tahliye edilmesine karar verdi. Dijital raporların beklenmesini kararlaştıran heyet, bir sonraki duruşmanın 18-19 Temmuz'da Silivri'de yapılmasına hükmetti.

İZMİR'DEKİ DURUŞMADA İSE 10 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

İzmir’de görülen davada ise Reina katliamını gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov ile Konya'daki hücre evinde birlikte kaldıkları belirlenen ve İzmir'de düzenlenen operasyonda yakalanan 1'i tutuksuz 22 IŞİD üyesinin yargılanmasına başlandı. Sanıklar üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek Türkiye'ye daha iyi şartlarda yaşamak için geldiklerini öne sürdü.

Mahkeme heyeti, karar için verilen aranın ardından sanıklardan Aminat Gasanova, Amina Asimu, Büşra Şerkavi, Khairat Atakova, Mira Zhamukametova, Patimat Khabıbova, Risalet Abdulcabbarov, Şeyma Miterfi, Zuhru Mengibay ve Shahnoza Abdurahimoava'yı yurtdışı yasağı konularak tahliye etti. Diğer 11 sanığın ise tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Tutuksuz sanık A.A.'nın ise Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilerek hukuki anlam ve sonuçlarını algılayıp algılamadığının belirlenmesi için heyet raporu istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi. (Kaynak: BirGün, Evrensel)