Mahkemeden Barış Akademisyeni'ne: Burası terör mahkemesi, gelecek

Mahkeme başkanı, yurt dışında olduğu için duruşmasına katılamayan Barış Akademisyeni'ne 'Burada onu göreceğim' dedi. Savcı ise akademisyen hakkında yakalama kararı çıkarılmasını istedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine imza attığı için hakkında dava açılan Marmara Üniversitesi'nden ihraç edilen araştırma görevlisi E.D.G.'nin ilk duruşması İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. G.'nin katılmadığı duruşmada avukatı Benan Molu katıldı.

Avukat Benan Molu, müvekkilinin yurtdışında çalıştığını dile getirerek, dosyanın İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde 4 akademisyenin yargılandığı dava dosyası ile birleştirilmesini istedi. Molu, müvekkilinin yurt dışı adresinde savunmasının alınmasını talep etti. Savcı, birleştirme talebinin reddini ve G. hakkında yakalama kararı çıkarılmasını istedi.

Avukatın talebini tekrar etmesi üzerine mahkeme başkanı, "İstinabe ile uğraşamam. O kadar zor müessese ki. Burası pazarlık mahkemesi değil. Burası terör mahkemesi, gelecek. Burada onu göreceğim" dedi.

Mahkeme heyeti, G'nin sonraki duruşmada hazır edilmesine karar verdi. Duruşma, 16 Ekim gününe ertelendi. (Kaynak: MA)