Kanal İstanbul toplantısında gerginlik

Kanal İstanbul Projesi'nin Çevresel Etki Değerlendirilmesi (ÇED) toplantısı öncesi içeri alınmayan vatandaşlar ile polis arasında gerginlik yaşandı. Projenin ihale süreci başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Arnavutköy Belediyesi Kültür Merkezi toplantı salonunda Kanal İstanbul Projesi için Çevresel Etki Değerlendirilmesi (ÇED) Raporu Bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantı öncesinde içeriye alınmayan vatandaşlarla polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy’den geçecek ‘Kanal İstanbul’ 45.2 kilometre uzunluğunda olacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından detaylarının açıklanması beklenen projenin ihale süreci de başlatıldı. Hazırlanan beş alternatiften seçilen ‘Kanal İstanbul’un güzergahı resmileşti ve sondaj çalışmaları kapsamında ilk kazma vuruldu.

'1,5 MİLYAR METRE KÜP HAFRİYAT ÇIKARILACAK'

Bilgilendirmeyi Kanal İstanbul Proje Koordinatörü Bora Erdem yaptı. Erdem, projenin açıklanmasıyla birlikte farklı kurum ve kuruluşlar ve üniversiteler tarafından alternatif yolların tespit edilmesi, su kalitesiyle ilgili analiz çalışması ve finansa yönelik çalışmaların yapıldığını belirtti. Erdem, projedeki en önemli hedef olarak tehlikeli tankerlerden dolayı olası çevre felaketini önlemek olduğunu vurguladı. Erdem, proje sırasında 1,5 milyar metre küp hafriyat çıkarılacağını söyledi.

'TOPLANTIYI TERK ETME ÇAĞRISI'

Kanal İstanbul” Projesi için yapılan ÇED toplantısına HDP Ekoloji Komisyonu üyesi Prof. Dr. Beyza Üstün de katıldı. Toplantının tüm İstanbul halkını ilgilendirdiğini ve halkın toplantıya alınmadığını belirten Üstün, toplantıda konuşmalar devam ederken toplantıdakileri salonu terk etmeye çağırdı.

“Kanal İstanbul” Projesi için Çevresel Etki Değerlendirilmesi (ÇED) Raporu Bilgilendirme toplantısı, Arnavutköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Beyza Üstün, toplantının usulen yanlış yapıldığını vurgulayarak konuşmacılara müdahale etti. Toplantının tüm İstanbul halkını ilgilendirdiğini ve halkın toplantıya alınmadığını söyleyerek tüm yaşam savunucularını salonu terk etmeye çağıran Üstün’ün konuşması salondakiler tarafından alkışlarla karşılandı.

Üstün şunları söyledi; “Usulen yanlış yapıyorsunuz. Burası halkın buluştuğu bir yer değil. Dolayısıyla katılımı hiç olamaz. İki nedenle… Danıştay aldığı kararlarda şunu söyler. Bu yapılacak olan projenin yapıldığı yerler de dahil olmak üzere etkilenen herkese haber vermek zorundasınız. Usulen yanlış yapıyorsunuz. Buranın halkı yok burada. Bu kanal, İstanbul’u ilgilendiriyor, bu kanal halkı ilgilendiriyor. Sadece Arnavutköyü değil, Küçükçekmece’yi değil… Yaptığınız suçtur”

(DHA -İstanbul - Gazete Karınca)

Etiketler ÇED kanal istanbul