Elektrikler neden kesik?

CHP'den Tanrıkulu Mardin ve Urfa'daki elektrik kesintilerini sordu. Yıldırım'dan yanıt istedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Mardin ile Şanlıurfa'daki elektrik kesintilerini Meclis gündemine taşıdı. Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Tanrıkulu 17 Mart tarihinden bu yana Mardin'in Kızıltepe ilçesi başta olmak üzere Şanlıurfa'nın bazı bölgelerinde elektrik kesintisi nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu söyledi.

Mardin'in ilçelerinde elektrik trafolarının söküldüğü iddialarına da değinen Tanrıkulu, "26 Mart 2018 tarihi itibariyle Mardin’in İlçelerinde trafoların söküldüğü iddiaları doğru mudur? İddialar doğru ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı konu ile ilgili kamuoyuna açıklama yapacak mıdır?" diye sordu.

Tanrıkulu'nun yanıtlanmasını istediği sorular şöyle:

-Mardin’de özellikle Kızıltepe İlçesi başta olmak üzere diğer ilçelerde ve Şanlıurfa’nın bazı bölgelerinde yaşanan elektrik kesintisi ne zaman sona erecektir?

- 17 Mart 2018 tarihinde kesilen elektrik ile birlikte 3G internet bağlantısının ve internet erişiminin olmadığı iddiası doğru mudur?

- Vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi adına AKP Hükümeti somut adım atacak mıdır?

-16 Temmuz 2016- 26 Mart 2018 tarihleri arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde illere göre toplam kaç kez hangi gerekçelerle elektrik ve internet kesintisi yaşanmıştır?