Danıştay Saraçoğlu projesini durdurdu

Cumhuriyetin ilk memur lojmanı olan Saraçoğlu Mahallesi'nin dönüştürülmesi Danıştay tarafından durduruldu. Mimarlar Odası projenin artık yapılamayacağını söyledi 

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhuriyet tarihinin ilk toplu konutu olarak bilinen Kızılay'daki Saraçoğlu Mahallesi ile ilgili imar planı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde askıya çıkmış ihale süreci için de tarih verilmişti. Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin projeyle ilgili açtığı yürütmeyi durdurma davasında karar çıktı. Danıştay 10'uncu Dairesi Saraçoğlu projesiyle ilgili verdiği yürütmeyi durdurma kararıyla Emlak Konut G.Y.O'nun Saraçoğlu Mahallesi'ndeki projesi hukuken durmuş oldu.

'BİRİLERİNİN AT KOŞTURACAĞI ALAN DEĞİL'

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nde konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Başkan Tezcan Karakuş Candan bu kararla birlikte ihaleye çıkan projenin bu süreçten sonra yapılamayacağını söyledi. Saraçoğlu Mahallesi'nin lojman statüsünün kaldırılmasına dair açtıkları davada da Danıştay Savcısı'nın lehlerine karar verdiğini söyleyen Candan şunları kaydetti, "Cumhuriyetin ilk toplu konut alanı olan Saraçoğlu Mahallesi birilerinin at koşturacağı bir alan değil. Danıştay'ın kararı 29 Ocak'ta alınmış. Hemen imar planının yapılması askıya çıkması plan onaylanmış gibi satışa çıkarılmasının arkasında yatan nedenini bizim bilmediğimiz Danıştay kararıymış. Biz bu kararda da görülüyor çok haklıyız. Karşınızda çok büyük bir güç de olsa şu kağıt parçası bize çok büyük bir güç veriyor. Bu karar Saraçoğlu Mahallesinin bir ağacına bir binasına müdahaleye karşı durma ve savunma hakkı veriyor bizlere. Bu karar alındıktan sonra projeye devam edebilirler. Kaçak Saray'da devam etti. Ama hukuksuz ve haksız devam edebilir ancak. Bizim yapacağımız da bu hukuksuzluğu teşhir etmek olacaktır."