Gençlik örgütleri, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin serbest bırakılmasını istedi

Gençlik örgütleri, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Öğrencilerin serbest bırakılması talep edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle ilgili açıklama yapıldı. Gençlik örgütleri öğrencilerin serbest bırakılmasını istedi. İHD İstanbul Şubesi ve "Boğaziçi Üniversitesi Mezunu Bir Grup Müslüman" da yazılı açıklama yaptı.

Evrensel gazetesinin haberine göre, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde basın açıklaması yapıldı. Marksist Fikir Topluluğu (MFT), Öğrenci Kolektifleri, Kaldıraç, Yeni Demokrat Gençlik, Emekçi Hareket Partisi (EHP) Gençliği, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ve Öğrenci İnisiyatifi, gözaltına alınan öğrencilerin serbest bırakılmasını istedi.

Basın açıklamasını yapan Tilbe Akan, üniversitedeki sol muhalefeti sindirilmeye çalıştığını söyledi. Akan, "Üniversiteler her zaman özgür düşüncenin serpildiği; baskılara, sömürüye, savaşa karşı mücadelenin yükseldiği alanlar olmuştur. Bu yönüyle üniversiteler ülkenin devrimci damarlarına kan taşımış ve topluma umut olabilmiştir. AKP rejiminin hazmedemediği gerçek budur" dedi.

Boğaziçi'nde 15 kişi gözaltındaBoğaziçi'nde 15 kişi gözaltında

İHD: ÖĞRENCİLER HEDEF GÖSTERİLİYOR

İHD İstanbul Şubesi de öğrencilerin gözaltına alınmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversitede yaşananlarla ilgili konuşması hatırlatılan açıklamada, "Bu tutumun devamı halinde ağır sonuçları olacağı aşikardır ve hedef gösterilen öğrencilerden herhangi birinin başına geleceklerden, bu gerginliği tırmandıranlar, başta siyasi iktidar ve YÖK sorumlu olacaktır" ifadelerine yer verildi.

"Boğaziçi Üniversitesi Mezunu Bir Grup Müslüman" da yazılı açıklamada yaptı. "Az veya çok sayımızla değil imanımız, siyasetimiz ve Allah’ın yardımıyla Boğaziçi Üniversitesinde var olmaya devam edeceğiz" denilen açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesi'nde uygulanan bu zulmü protesto ediyor başta Müslümanlar olmak üzere herkesi mazlum öğrencilerle dayanışmaya davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: O komünist, hain gençlere okuma hakkı vermeyeceğizCumhurbaşkanı Erdoğan: O komünist, hain gençlere okuma hakkı vermeyeceğiz

Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencilere Afrin gözaltısıBoğaziçi Üniversitesi'nde öğrencilere Afrin gözaltısı

Boğaziçi Üniversitesi'nde 2 öğrenci daha gözaltına alındıBoğaziçi Üniversitesi'nde 2 öğrenci daha gözaltına alındı