Fikret Bila: Satış kısa sürede tamamlanacak

Hürriyet Yayın Yönetmeni Bila: Prosedürün en kısa sürede tamamlanması için çalışılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, her hafta yazdığı 'pazartesi yazıları'nda bu kez Doğan Medya Grubu'nun Demirören Grubu'na satışına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hürriyet'in genel yayın yönetmenliği görevine getirilmeden önce Erdoğan Demirören'in sahibi olduğu Milliyet'in genel yayın yönetmenliğini yürüten Bila'nın Hürriyet Türkiye’nin ortak değeridir başlıklı yazısında, geçen hafta açıklanan satışla ilgili bölüm özetle şöyle:

"40 yıldır medya sektöründe olan Aydın Doğan ve Doğan Ailesi, Hürriyet de dahil olmak üzere medyadaki bütün yayın kuruluşlarını Erdoğan Demirören ve Demirören Ailesi’ne satarak, sektörden çıkmaya karar verdi.

Demirören Ailesi ve grubu da medya sektörüne yabancı değil. Daha önce de Doğan Grubu bünyesinde bulunan, Türkiye’nin iki büyük ve etkili gazetesi Milliyet ve Vatan, Demirören Grubu’na satılmıştı. Milliyet ve Vatan gazetelerini grubuna katmadan önce de Erdoğan Demirören, gazeteler ve basın dağıtım şirketlerinde ortaklıkları bulunan, sektörü iyi tanıyan, deneyimli bir isim.

Duvar Arkası: Doğan'ın kızlarının arasına Beştepe mi girdi?Duvar Arkası: Doğan'ın kızlarının arasına Beştepe mi girdi?

Türk medya ve iş dünyasının iki köklü ailesinin aldığı bu kararın, her iki gruba da hayırlı olmasını diliyorum.

Satış konusunda varılan mutabakatın açıklanmasından sonra başlayan yasal işlemler sürüyor.

Prosedürün öngördüğü sürecin en kısa sürede tamamlanması için çalışılıyor. Devir-teslim işlemleri tamamlandığında, okurlarımızı ve kamuoyunu daha detaylı bilgilendireceğiz.

Aydın Doğan'dan ilk açıklama: Kendi isteğimle nokta koydumAydın Doğan'dan ilk açıklama: Kendi isteğimle nokta koydum