Dışişleri Bakanlığı: Skripal olayının failleri en kısa sürede bulunmalı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, eski çifte ajan Sergey Skripal'in zehirlenmesi hakkında açıklama yaptı. Aksoy, "Bu vahim olay hakkında gerekli soruşturmalar yapılarak failler en kısa sürede adalet önüne çıkartılmalıdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, İngiltere'de yaşayan eski çifte ajan Sergey Skripal'in zehirlenmesiyle ilgili açıklamaya yaptı.

Konuyla ilgili bir soru üzerine Aksoy, "Türkiye, kimyasal silah kullanımını insanlık suçu olarak kabul etmekte, İngiltere’de yaşanan saldırıyı da bu çerçevede görmekte ve kınamaktadır" dedi.

NATO'nun olayla ilgili açıklamasına katıldıklarını söyleyen Aksoy, "Türkiye, NATO Konseyi’nin 14 Mart’ta bu konuda yaptığı açıklamaya katıldı. Saldırıya dair görüşümüz, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın yanı sıra, Silahsızlanma Konferansı ve Avrupa Konseyi toplantılarında da ifade olundu. Bu vahim olay hakkında gerekli soruşturmalar yapılarak failler en kısa sürede adalet önüne çıkartılmalıdır" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)