Adana Valiliği, sosyal medyadaki sahtecilik listesini yalanladı

Adana'da, et ürünlerinde sahtecilik yaptığı iddia edilen işletmelerin listesi sosyal medyada paylaşıldı. Listelerin doğru olmadığını açıklayan Adana Valiliği, bakanlığın listesini yayınladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın sahtecilik yaparak insan sağlığını tehlikeye sokan gıda üreticisi şirketleri açıklamasının ardından, Adana'da farklı listelerin sosyal medyada paylaşılmaya başlandı. Listelere lokantacılar tepki gösterirken Adana Valiliği, sosyal medyadaki listelerin sahte olduğunu belirterek, bakanlığın açıkladığı listeleri paylaştı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı geçen günlerde laboratuvar tahlilleri sonucunda et ve et ürünlerinde de taklit ve tağşiş yapıldığını duyurdu. İçerisinde kırmızı et olduğu belirtilen ürünlerin çoğunda kanatlı eti tespit edildiği, özellikle pide ve yemek harçlarında sakatat, deri, baş eti gibi tağşişlere rastlandığının ifade edildiği açıklamada, işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları ilan edildi.

Bakanlığın açıkladığı listede, ürünlerinde tek tırnaklı eti tespit edilen lokantalar da yer alırken, sosyal medyada farklı listeler yayılmaya başladı. Bazı kullanıcılar ve lokanta sahipleri sosyal medya yayınlanan listelere tepki gösterirken, bazıları ise resmi açıklamada yer alan listeyle aynı olmadığını belirtti.

Adana Valiliği, taklit ve tağşişlere rastlanan ürünlerin bulunduğu yerleri açıkladı.

VALİLİK: SOSYAL MEDYADAKİ LİSTELER ASILSIZ

Yaşananlar üzerine Adana Valiliği, sosyal medyadaki listelerin doğru olmadığını açıkladı. Adana Valiliği'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, "Son günlerde sosyal medyada, basında ve diğer haber kaynaklarında yer alan taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği iddia edilen firma isimlerinin yer aldığı liste asılsız olup, resmi kaynaklar haricindeki bu gibi haberlere itibar edilmemesi hususunu kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.

GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI: İTİBAR ETMEYİN

Gıda Mühendisleri Odası Adana Şubesi de konuyla ilgili açıklama yaptı. Gıda güvenliği ile ilgili olarak toplumsal duyarlılığın üst seviyede olmasını sevindirici bulduklarını belirten Şube Başkanı Şehmus Alparslan, "Değişik spekülasyonlara açık bir hal alma riski barındırdığını bugün bir defa daha görmüş bulunmaktayız" dedi.

Konuyla ilgili bilgilere bakanlığın sitesinden ulaşılabileceğini söyleyen Alparslan, "Sosyal medya üzerinde yayılan ve dayanaktan yoksun olduğu anlaşılan bahse konu listeye itibar edilmemesi gerektiği, bununla beraber sağlıklı bilgiye bakanlığın adresinden ulaşılabileceğini ve ayrıca bilinçli tüketicinin en etkili gıda denetçisi olduğu görüşünü her fırsatta ifade eden bir kurum olarak, bugünkü bu paylaşımların bilinçli tüketici vasfı ile bağdaşmadığını vurgulamak isteriz" diye konuştu. (ADANA/DHA)