İddia: Asker Irak sınırını geçti

Şengal bölgesine de operasyon düzenleneceğine yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen açıklamaların hemen ardından TSK'nin Irak sınırını geçtiği ve iki noktada üs bölgesi oluşturduğu iddiası geldi...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye’nin iki bölgesinde YPG’ye yönelik harekat gerçekleştiren ve Irak’ın Sincar (Şengal) bölgesine de harekat düzenleyeceğini açıklayan Türkiye, "yeni güvenlik yaklaşımı"nı uygulamaya koydu. Cumhuriyet gazetesinden Sertaç Eş'in haberine göre, bu kapsamda çok sayıda komando Irak sınırından girerken Zap/Kokozer Dağı ve Kanimasi bölgelerinde ilk üs bölgeleri kuruldu. TSK, gerekli gördüğü bölgelere geçici olarak konuşlanarak PKK'lilerin Türkiye içine sızmasını engellemeyi hedefliyor.

Bu kapsamda Hakkari’de konuşlu çok sayıda komando, Türkiye-Irak sınırını geçti. Bölgeden alınan bilgiye göre harekat PKK'li grupların Türkiye’ye geçiş için sınırın güneyinde belli noktalarda toplanmaya başladıklarının tespit edilmesiyle başlatıldı. Hakkari’de konuşlu uzun menzilli ve ağır topların yanı sıra hava kuvvetleri ile SİHA’lar da operasyonlara katılıyor. "Türkiye’ye yönelik saldırı hazırlığına izin vermeme ve bölgede barındırmama" yaklaşımıyla yapıldığı belirtilen operasyonlar çerçevesinde Irak sınırının güneyinde bir şeridin kontrol altına alınacağı belirtiliyor.

HABERİN TAMAMI

Etiketler Irak Şengal Sincar