CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel: Doğan Medya'nın satışı kaygı verici bir gelişmedir

Doğan Medya Grubu bünyesindeki yayın organlarının tamamının Demirören Grubuna satılmasının yankıları sürüyor. Dev satış haberi ile ilgili olarak CHP’den ilk tepki geldi. CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, 'Bu satış büyük bir tekelleşme yaratır, rekabet kurumu buna izin vermemeli’ dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Doğan Medya Grubu bünyesindeki yayın organlarının tamamının satışı için Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Mayıs 2011’de Milliyet ve Vatan gazetelerini sattığı Erdoğan Demirören'e anlaştı. Bünyesinde Hürriyet, Fanatik ve Posta gazeteleri ile Kanal D ve CNN Tük kanallarını da bulunduran Doğan Medya Grubu’nu satın alan Demirören grubunun, bu satın almada arkasında başka bir sermaye grubunun da olduğu konuşuluyor.

Gerçekleşen bu satışla ilgili CHP’den ilk tepki ise Grup Başkanvekili Özgür Özel’den geldi.

‘REKABET KURUMU İZİN VERMEMELİ!’

Çağdaş Ses’ten Erman Çimen'e konuşan CHP’li Özel, satışın büyük bir tekelleşme yaratacağını belirterek, "Rekabet kurumunun doğru ve tarafsız karar vermesi durumunda bu satışa izin vermemesi gerekir. Bu satıştan endişeliyiz" diye konuştu.

'MİLLİYET’İN DURUMU ORTADA'

Özel, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Çok uzun yıllar basında çok güçlü bir geleneği olan Milliyet’in bu gruba satışı sonrası geldiği nokta ortadadır. ‘Basında Güven’ sloganıyla bilinen bir gazetenin şimdiki tirajı, yayın politikası, iktidarla olan ilişkileri ve tarafsızlığı tartışmalıdır. Bu satışı da bu kaygıyla değerlendiriyoruz.

‘İKTİDAR LEHİNE ASİMETRİK BİR DURUM’

"Bu durum Türkiye’de bir eksikliğe de işaret ediyor. Yurt dışında benzer tecrübeler, örneğin İtalya’da Berlusconi’nin durumu gibi, farklı düzenlemelere gidilmesini gerekli kılmıştı.

Farklı iş kollarında sermayesi olanların medya sahibi olmaması, sermayesi sadece basın yayın konusunda birikmiş kişilerin medya organlarını satın alabilmesi gibi etik ve yasal düzenlemeler var dünyada. Türkiye’nin bunları konuşması, tartışması gerekiyor.

Ortaya çıkan son tablo iktidar lehine çok asimetrik bir durum yaratıyor.

‘DUYUMLAR ALMIŞTIK!’

"Son bir aydır Doğan Grubu’nun medyadan çekileceğini ilişkin bazı duyumlar vardı. Hatta satışla ilgili ihtimalin yüksek olduğuna dair bilgiler almıştık. Beklenmedik bir gelişme değil ama kaygı verici bir gelişmedir."

Doğan Medya Demirören'e satıldıDoğan Medya Demirören'e satıldı