İsveçli Benjamin Filistinliler için yürüyor

İsveçli eylemci Benjamin Ladraa Filistin sorununa dikkat çekmek için bu ülkeye yürüyerek gidiyor. Ladraa üç ayda Filistin'e varmayı planlıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsveçli aktivist Benjamin Ladraa, ülkesinden Filistin'e gitmek için 7 aydır yürüyor. Bugüne kadar 11 tane ülkeyi geçmiş olan Ladraa 3 bin kilometre kat ettikten sonra Türkiye’ye ulaştı.

Hürriyet gazetesinden Kardelen Koldaş'ın haberine göre Benjamin Ladraa, tek amacının Filistin halkının yaşadıklarına dikkat çekmek ve onlarla olan dayanışmayı arttırmak olduğunu söylüyor.

İsveç, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan, Yunanistan'dan sonra Türkiye'ye gelen 25 yaşındaki Ladraa, üniversitenin ilk senesinden sonra okuldan ayrıldıktan sonra, Kızılhaç’ta çalışarak biriktirdiği ve bateri gibi müzik aletlerini satarak toparladığı bin Euro ile bu yolculuğa çıktı. Parasının yarısını drone almaya harcadığını söyleyen Ladraa, #WalkToPalestine, yani #Filistin’eYürüyüş, hashtagi ile deneyimlerini sosyal medyadan paylaşıyor.

EŞYALARI BEBEK ARABASINDA

Ladraa yanında çadırı, uyku tulumu, 5 yedek bataryası ve onları şarj etmek için aldığı güneş panelleri ile seyahatine devam ediyor. Ladraa, yanındaki eşyalarını önce sırtında taşımayı denemiş. Ancak tanıştığı birinin önerisi ile eşyalarını İsveçli bir adamın hediye ettiği bebek arabasına yüklemiş. Ladraa, Türkiye’ye gelene kadar 4 tane bebek arabası değiştirdi. Çorlu’da yanında kaldığı kişinin hediyesi olan mont ile baharı geçirmeyi planlayan Ladraa, günde 30 ile 50 kilometre arası yürüyor.

Yaklaşık 3 ay sonra Filistin’e varmış olmayı planlayan Ladraa, Türkiye’den sonra nasıl bir rota izleyeceğiyle ilgili hâlâ bir karar vermiş değil. Bir yanda savaşta olan Suriye, diğer yanda zorlu Mısır Sina Çölü olarak iki seçeneği var. Güvenli yolu bulsa da, İsrail üzerinden Filistin’e girip giremeyeceği meçhul. “Eğer benim geçişime izin vermezlerse, vermesinler. Ben hayatıma devam edeceğim. Eğer verirlerse, Filistin’de biraz zaman geçireceğim, yeni insanlarla tanışacağım ve biraz kahve içeceğim” diyen Ladraa, uzun yolculuğun ardından Arapça, fotoğraf ve film çekmeyi öğrenmek gibi yeni şeyleri deneyeceğini anlattı.

(HABERİN TAMAMI)