Diyarbakır'da siyasetçi ve sendikacılar gözaltına alındı

Diyarbakır'da sendika ve meslek örgütü temsilcileri gözaltına alındı. DBP Parti Meclisi üyesi Tevfik Kaçar'ın da Newroz bildirisi dağıtırken gözaltına alındığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır’da SES, Tabip Odası yöneticileri, DAKAP ile DBP Parti Meclisi üyesi Tevfik Kaçar gözaltına alındı. Kurum temsilcilerinin Afrin’e yönelik harekatı kınayan bildiriye imza attıkları için gözaltına alındığı öne sürüldü.

SES Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Recep Oruç ve Şube Sekreteri Mehmet Nur Ulus, işyerlerinden gözaltına alındı.

Diyarbakır Tabip Odası Eşbaşkanı Mehmet Şerif Demir ile Eğitim Sen 1 Nolu Şube yöneticisi Şenay Koç evlerinde, DBP Parti Meclisi üyesi Tevfik Kaçar ise Newroz bildirisi dağıtımı sırasında gözaltına alındı. DAKAP üyesi Fevziye Sümer de gözaltına alınanlar arasında yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde 48 kurum Diyarbakır’da bir toplantı gerçekleştirmiş ve Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nın protesto eden bir metne imza atmıştı. Bugün gerçekleşen gözaltına alma işleminin bildiriyle ilgili olabileceği iddia edildi.

Diyarbakır'da 48 kurumdan Afrin açıklamasıDiyarbakır'da 48 kurumdan Afrin açıklaması

SES: ARKADAŞLARIMIZ SERBEST BIRAKILSIN

SES Diyarbakır Şubesi'nden yapılan açıklamada, Oruç ve Ulus'un serbest bırakılması istendi. Açıklamada, "Şube Eşbaşkanımız Recep Oruç ve Şube Sekreterimiz Mehmet Nur Ulus hemen serbest bırakılsın. İnsanlık değerleri, halkın sağlık hakkı ve emekçinin alın terini önceleyen sözler dışında söz söylemesini bilmeyen arkadaşlarımız onurumuzdur. Bu hukuksuzluğa hemen son verilmelidir" denildi. (DUVAR)