Hasan Celal Güzel yaşamını yitirdi

Böbrek yetmezliği nedeniyle dün yoğun bakıma kaldırılan eski bakan Hasan Celal Güzel yaşamını yitirdi. 73 yaşındaki Güzel böbrek nakli bekliyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Turgut Özal hükümetleri döneminde Anavatan Partisi'nden bakanlık görevlerinde bulunan Hasan Celal Güzel bu sabah yaşamını yitirdi.

Denizli'de özel bir hastanede tedavi gören Güzel (73) durumunun ağırlaşması üzerine akciğer enfeksiyonu ve bağırsak problemi tanısıyla Güven Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Güzel'in oğlu Mustafa Veysi Güzel,  babasının Denizli'de rahatsızlandığını ve kentteki bir özel hastanede ilk müdahalesinin yapıldığını söylemişti.

BÖBREK NAKLİ BEKLİYORDU

Hasan Celal Güzel'in ambulans helikopterle öğleden sonra Ankara'ya getirilerek Güven Hastanesi'ne yatırıldığını ifade eden Güzel, şu bilgileri vermişti. "Babamın böbrek yetmezliği vardı, belli aralıklarla diyalize giriyordu.

Hasan Celal Güzel kimdir?Hasan Celal Güzel kimdir?

Bir süre önce de akciğer enfeksiyonu geçirmişti ve tedavi olmuştu. Şimdi de yine akciğer enfeksiyonu ve bağırsağında bir probleme bağlı olarak rahatsızlandı. Bilinci açık, konuşuyor."

Hasan Celal Güzel'in böbrek yetmezliği yaşadığı ve nakil beklediği belirtiliyordu.

(DHA)