Diyarbakır ve Bitlis'te silahlı saldırı

Diyarbakır'da ve Bitlis'te silahlı saldırılar yaşandı. İki saldırıda, 1 asker, 1 korucu ve 1 sivil yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'da düzenlenen silahlı saldırıda 1 asker ve 1 korucu hayatını kaybetti. Bitlis'te odun toplamaya giden 5 kişiye ateş açıldı. PKK'liler tarafından gerçekleştirildiği belirtilen saldırıda, Nurullah Kılıçarslan yaşamını yitirirken, 4 kişi de yaralandı.

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde Topçular Karakolu'na giden sivil araca ateş açıldı. PKK tarafından yapıldığı belirtilen saldırıda 1 uzman çavuş ve 1 sivil yaşamını yitirdiği belirtildi. Daha sonra Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada sivil olduğu belirtilen kişinin korucu olduğu duyuruldu.

Bitlis merkeze bağlı Kayalıbağ Köyü kırsalında odun toplamaya giden 5 kişiye silahlı saldırı düzenlendi. Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bitlis ili merkez ilçesi Kayalıbağ köyü kırsalında 19.03.2018 günü saat 13.45 sıralarında odun toplamak amacıyla bölgede bulunan 5 vatandaşa henüz tespit edilemeyen bir bölgeden bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından saldırı gerçekleştirilmiştir. Saldırı neticesinde, Nurullah Kılıçarslan isimli vatandaş hayatını kaybetmiş, hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanan 4 vatandaşımız ise Bitlis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır. Güvenlik güçlerimiz bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir." (DHA)