TSK: Afrin kontrol altına alındı

Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO, güçleri Afrin'e girdi. TSK'dan yapılan açıklamada, "Afrin şehir merkezi kontrol altına alınmıştır" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yürüttüğü Zeytin Dalı operasyonuna katılan Özgür Suriye Ordusu güçleri bu sabah Afrin kent merkezine girdi. Öğlen saatlerinde ise TSK, "Afrin şehir merkezi kontrol altına alınmıştır" diye açıklama yaptı.

Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) geçtiği habere göre ÖSO'ya bağlı güçler bugün sabahın erken saatlerinde Afrin'e kentin güneydoğusundan girmeye başladı. Haberde ÖSO mensuplarının sabah saatlerinde kentte kontrolü sağladığı ve çok fazla direnişle karşılaşmadığı belirtildi.

ÖSO güçleri Afrin'e girmelerini havaya ateş açarak kutladı.

KANTON BİNASINA TÜRK BAYRAĞI 

Kent meydanında havaya ateş açan ÖSO güçlerinin burada bulunan Kawa heykelini silahla ateş açarak tahrip ettiği ardından da iş makinesiyle yıktığı kaydedildi.

ÖSÖ ve TSK'ya bağlı birlikler Afrin kantonunun yönetim binasına Türk bayrağı çektib

Erdoğan: Afrin'de Türk bayrağı dalgalanıyorErdoğan: Afrin'de Türk bayrağı dalgalanıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri de Afrin şehir merkezinin kontrol altına alındığını açıkladı. Açıklama şöyle denildi: "Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından Afrin şehir merkezi kontrol altına alınmıştır. Mayın ve el yapımı patlayıcı arama çalışmaları devam etmektedir. Şehitlerimizin ruhu şad olsun!"

Etiketler operasyon ÖSO kent Afrin