Bağdat'tan Ankara'ya 'PKK’ye karşı operasyonlar için işbirliğine hazırız' mesajı

Geçen hafta Ankara'ye gelen Irak Meclis Başkanı Selim Cuburi'nin "Irak, PKK’ye karşı operasyonlar için Ankara ile işbirliğine hazırdır" kesajı verdiği aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Parlamentosu Başkanı Selim Cuburi’nin “Bağdat PKK’ye karşı operasyon için Ankara ile işbirliğine hazır” dediği belirtildi.

Cuburi, geçen hafta Ankara'yı ziyaret ederek, Cumhurbaşkanı Recep tayyip erdoğan ve diğer yetkililerle görüşmüştü. Rûdaw’a konuşan Parlamento Başkanlığı Basın Ofisi Müdürü Abdulmelik Huseyini, Selim Cuburi’nin Ankara temasları hakkında bilgi verdi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın daveti üzerine 15 Mart’ta Ankara’ya gelen Cuburi’nin üst düzey yetkilileriyle bir araya geldiğini belirten Huseyini, “Parlamento Başkanı, Bağdat’ın kendi topraklarında PKK gibi silahlı grupların barınmasına ve bölgenin güvenliğine tehdit oluşturmasına izin vermediğini Türk yetkililere de aktardı” dedi.

Huseyini, Irak Parlamento Başkanı’nın, “Irak, PKK’ye karşı operasyonlar için Ankara ile işbirliğine hazırdır” dediğini aktardı.

ERBİL VE BAĞDAT ARASINDA DİYALOG MESAJI

Cuburi’nin görüşmelerinde Erbil-Bağdat ilişkilerini de değerlendirdiğini dile getiren Abdulmekil Hüseyini, “Ankara, iki taraf arasında sorunların çözümü için diyalogtan yana olduğunu tekrarladı” ifadelerini kullandı.

Irak Parlamento Başkanlığı Basın Ofisi Müdürü görüşmelerde ayrıca, Ankara ile Bağdat arasında işbirliği mekanizması, ekonomik ve ticari ilişkiler, istihbarat alışverişi, suçluların değiş tokuşu ve Türkiye’nin Irak’taki yeniden inşaya katılım süreçlerinin de ele alındığını belirtti.