İHD'nin akademi eğitimi sona erdi: 7 yılda 700 katılımcı

İHD'nin 2'nci Akademi Eğitimi bugün sona erdi. İHD, 7 yılda 700 katılımcıyla birçok alanda eğitim verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'nin 2. Akademi Eğitimi bugün son buldu. Toplam 20 saat süren eğitimde, akademiye birçok insan hakları savunucusu, avukat ve gazeteci katıldı. Akademide çocuk hakları, mülteci hakları, insan hakları genel teorisi, insan hakları hukuku ve sosyal haklar gibi birçok konu konuşuldu, tartışıldı.

20 saatlik süre içerisinde Öztürk Türkdoğan, Günal Kurşun, Seda Akço Bilen, Hakan Ataman, Yücel Sayman, İsmail Beşikçi, Ulaş Karan, Ercan Kanar ve Volkan Görendağ gibi insan hakları savunucuları, avukat ve sosyologlar eğitimler verdi.

Akademinin son gününde katılımcıların gelecek yıllarda yapılacak olan eğitime ilişkin görüş ve önerileri alındı...

'İNSAN HAKLARI OKULU'

Bugün son bulan akademi eğitiminde sertifika dağıtımı yapıldı. Hukukçu Hüsnü Öndül akademiye yönelik kısa bir değerlendirme yaptı. Öndül, 7 yıl önce hazırlanan ders programının yeni ilavelerle zenginleştiğini söyledi ve ekledi: "Siyasal Bilimler Fakültesi'nden ihraç edilen akademisyenler ve diğer fakültelerden ihraç edilen hocalardan oluşan insan hakları okulu adında bir oluşum yaratılıyor. Eğitim konusunda Avrupa Birliği'ne projeler üretiyoruz. 7 yıl içerisinde 700 civarında insan hakları savunucusu eğitim programlarımıza katıldı. Türkiye'de bu alanın en önde gelenleri bu akademide ders verdiler."

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'nin 2. akademi eğitimi katılımcılara verilen sertifikalarla son buldu. İHD'nin akademi eğitimi her yıl yeni konularla, yeni katılımcılarla tekrar başlayacak.

(HABER MERKEZİ)