Erdoğan: Afrin an meselesi, fetih, müjde yakın

Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan, Mardin'de yaptığı konumada, "Artık an meselesi. Afrin'e girdik giriyoruz. Sizlere her an müjdeyi verebiliriz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Afrin kent merkezine girmenin artık an meselesi olduğunu öne sürdü.

AK Parti ilk kongresi nedeniyle Mardin'de olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Erdoğan'a kente gidişinde havada iki savaş uçağı eşlik etti. Havalimanı etrafında geniş güvenlik önlemleri alındı. Özel harekat polislerinden oluşan keskin nişancılar yüksek binalarda konuşlandırıldı.

Erdoğan, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bulunan havalimanından Mardin Artuklu Spor Salonuna geçti. Kongre salonunun önündeki AK Partililere hitap eden Erdoğan, konuşmasının önemli bir bölümünü Afrin harekatına ayırdı.

Afrin kent merkezine TSK ve ÖSO birliklerinin girmek üzere olduğunu savunan Erdoğan, konuya ilişkin şunları söyledi:

"İnşallah artık an meselesi. Afrin'e girdik, giriyoruz. Sizlere her an bu müjdeyi verebiliriz. Bugün buraya gelirken aldığım rakam, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 569. Biz şimdi bir müjde bekliyoruz. Fetih, müjde yakın. Suriye topraklarında gözümüz yok. Terör koridoru için oradayız. İnşallah artık sizlere müjdeyi vereceğiz. Çok az bir zaman içinde Afrin ile ilgili müjdeyi duyacaksınız. Ne diyordum, bir gece ansızın gelebiliriz. Neler yapmışlar, ne tüneller açmışlar. Batılıların verdiği destekle bunları yapmışlar. Bu tünellerden kamyon gidebiliyor. Bize dost görünenlerin onlara verdiği silahlar. 'Nedir bunlar' diye sorduğumuzda yalan bunlarda su gibi. Biz gerçekleri görüyoruz. Yalanlarınız ortada. Kasa kasa silahlar ortada. Daha bize ne yalan söylüyorsunuz. Dürüst olana can kurban."

(HABER MERKEZİ)