Hrant Dink davasının tutuksuz sanığı tahliyesini istedi

Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili davada yargılanan istihbarat görevlisi Ecevit Emir, tahliyesini istedi. Mahkeme başkanının, "Sen zaten tahliye oldun" demesi üzerine Emir, "Evet, doğru, beraatimi talep ediyorum" diye düzeltti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, jandarma ve eski emniyet görevlileri ile ana dava hükümlülerinin de aralarında 85 sanıklı davaya devam edildi.

İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Hrant Dink'in suikasta uğradığı dönemde, İstanbul Jandarma Komutanlığı istihbarat birimlerinde görevli olan jandarmaların savunmalarının alındı.

Tutuklu sanıklar ve avukatlarının talepleri dinlendikten sonra söz alan Dink ailesinin avukatı Hakan Bakırcıoğlu, çapraz sorgu yapılmasından sonra talepte bulunacağını söyledi.

Daha sonra tutuklu sanıklar tahliye talebinde bulundu. Tutuksuz sanıklardan dönemin İstanbul Jandarma Komutanlığı istihbarat görevlilerinden Ecevit Emir de kürsüye gelerek "Tahliyemi istiyorum" dedi. Mahkeme başkanın, "Sen zaten tahliye oldun" demesi üzerine Emir, "Evet, doğru, beraatimi talep ediyorum" diye düzeltti.

Bazı tutuksuz sanıklar da haklarındaki adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasını istedi.

SANIKLARIN TALEPLERİ REDDEDİLDİ

Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, 9 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Adli kontrol tedbirlerinin kaldırılması taleplerini reddeden mahkeme heyeti, sadece tutuksuz sanık Yusuf Bozca hakkındaki imza atma yasağının kaldırılmasına hükmetti. Gelecek duruşma; 14, 15, 17 ve 18 Mayıs'ta görülecek. (İSTANBUL/DHA)