Ankara Antlaşması nedir?

İngiltere'nin bugün aldığı kararla kısıtlama getirdiği Ankara Anlaşması 1963'ten bu yana yürürlükte.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin İçişleri Bakanlığı kararı ile bugün kısıtlama getirdiği Ankara Antlaşması, 1963 yılında dönemin Avrupa Ortak Pazarı'na mensup Almanya, Fransa ve Benelüks ülkeleri ile Türkiye arasında Ankara'da imzalanan ve taraf ülkelere imza tarihinde var olan kanun, yönetmelik ve uygulamaların ilerleyen yıllarda anlaşmaya imza atan ülkelerin vatandaşları için geçerli olmasını öngören antlaşmadır.

İngiltere, Türkiye vatandaşlarına süresiz oturum hakkını kaldırdıİngiltere, Türkiye vatandaşlarına süresiz oturum hakkını kaldırdı

Bu antlaşma çerçevesinde şekillenen ECAA ya da Ankara Anlaşması Vizesi, Avrupa Birliği ile işbirliği anlaşması bulunan ülkelerin vatandaşlarına İngiltere Birleşik Krallığı’nda kendi işini kurma ve İngiltere’de yerleşik yaşama hakkı sağlayan vize tipidir.

ROMANYA, BULGARİSTAN VE TÜRKİYE VATANDAŞLARINI KAPSIYOR

Ankara Antlaşması vizesi Romanya, Bulgaristan ve Türkiye vatandaşlarını kapsamaktadır. Bununla birlikte, Romanya ve Bulgaristan AB ülkesi konumunda bulunduğu için Ankara Antlaşması vizesi şu anda sadece antlaşmanın tarafı olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına aktif olarak uygulanmaktadır.

ECAA vizesine kimler başvurabilir?

ECAA - Ankara Antlaşması İngiltere vizesine İngiltere’de iş kurmak ya da kendi işini yapmak isteyen 18 yaşını aşmış ve yapacağı işe yetecek kadar sermayesi bulunan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvurabilir. Ankara Antlaşması İngiltere vizesi başvurusunda bulunan kişilerin İngiltere’de iş yeri açma, işçi çalıştırma zorunluluğu yoktur. Kişi eğitimini aldığı ya da meslek edindiği iş ile ilgili alanda çalışabilmektedir. (HABER MERKEZİ)