Memleket Biziz: Ülkemizi yeniden kuralım!

Kendilerine “Memlekez Biziz” diyen bir inisiyatif, “2019 bugündür! Ses çıkaralım, durduralım, ülkemizi yeniden kuralım” sloganıyla sosyal medya üzerinden herkese bir çağrı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- AK Parti ile MHP arasındaki ittifak yasası, muhalefetin itirazlarına rağmen Meclis’ten geçerken ve muhalif partilerin öncelikli konusu “seçim güvenliği” iken, kendilerine “Memleket Biziz” adını veren ve bağımsız isimlerden oluşan bir inisiyatif, bugün saat 11 00 itibariyle sosyal medya üzerinden şu çağrıyı yaptı:

Biz milyonlar, biz yurttaşlar, biz itaat etmeyenler, biz direnenler. Memleket Biziz! 2019 bugündür! Ses çıkaralım, durduralım, ülkemizi yeniden kuralım!

KURULTAY ÇAĞRISI YAPILDI

“Bu çağrı, hayatının ve ülkemizin kaderinde söz sahibi olmak isteyen tüm yurttaşları, ortak bir yürüyüş kolunda buluşmaya, böyle bir yürüyüşün öznesi olmaya ve bu amaçla ortak bir Kurultay çalışmasını hep birlikte örgütlemeye davet etmek için kaleme alınmıştır” denilen çağrı metninde şu ifadelere yer verildi:

Kökü çok derinlerde bir orman gibi umutlu, dirençli ve güçlüyüz. Hep yeniden yeşerebileceğimizi de, Siyasal İslamcı, sağcı ve baskıcı siyasetlerle harap edilen ülkemizin ancak göğsümüzün altındaki sol cevahirle, ortak sol değerlerle yeniden kurulabileceğini de biliyoruz.

Saltanat değil cumhuriyet, tebaalık değil yurttaşlık istiyoruz. Her türlü ayrımcılık, yoksulluk ve eşitsizliğin karşısına eşitlik; şiddet ve baskıyla örülmüş bir iklimin karşısına özgürlük; savaşın karşısına barış; ırkçılığın ve kutuplaştırmanın karşısına Türk, Kürt, Arap ve bütün halkların kardeşliği; hayatlarımız ve bedenlerimiz üzerindeki dinsel tahakkümün karşısına özgürlüğün güvencesi bir laiklik; erkek egemenliğinin karşısına kadın özgürlüğü ve yağmacılığın karşısına ortak iyiliğimizi temel alan bir yurtseverlik bayrağıyla dikiliyoruz. Bu ortak değerlerimize, direnme yeteneğimize, gayrı meşru bir iktidara karşı hiç durmayan itaatsizliğimize güveniyoruz.

Memleket Biziz inisiyatifinin ilk grup imzacıları arasında şu isimler yer alıyor: Arzu Atabek Çerkezoğlu, Kemal Aytaç, Metin Bakkalcı, Funda Başaran, Zerrin Bayraktar, Vedat Bulut, Tezcan Karakuş Candan, Gazi Çağlar, Coşkun Canıvar, Ali Çerkezoğlu, Çiğdem Çidamlı, Yücel Demirer, Sevinç Erbulak, Faruk Eren, Güleda Erensoy, Ahmet Bülent Erişti, Ertürk Erkek, Oya Ersoy, Güney Zeki Göker, Doğan Halis, Pınar Hocaoğulları, İbrahim Kara, Süreyya Karacabey, Mustafa Karadağ, Hakan Koçak, Gül Köksal, Nejla Kurul, Ünal Özmen, Betül Öztürk, Aynur Özuğurlu, Veli Saçılık, Mustafa Sönmez, Duygu Şahlar, Diren Cevahir Şen, Sinan Tartanoğlu, Serdar Türkmen, Hamide Yiğit, Cenk Yiğiter, Canan Yıldız, Mihriban Yıldırım, Volkan Yosunlu…