İhraç edilen akademisyen: Makalemi bari kitabına uydurup reddedin

KHK'yle ihraç edilen etnolog Ahmet Kerim Gültekin, hakemli yayınlara gönderiği bir makalesinin çeşitli gerekçelerle reddedildiği belirtti. Gültekin, sosyal medya paylaşımında, "Yazık yahu yazık şu hallerinize, bari kitabına uydurup reddedin nedir bu zavallılık" ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - KHK ile ihraç edilen akademisyen Ahmet Kerim Gültekin, hakemli yayınlara gönderdiği makalesinin, 4 kez reddedildiğini belirtildi. Gültekin, "ihraç edilen akademisyenlerin yayın yapamayacağı" gerekçesinin öne sürüldüğünü aktardı.

Munzur Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde görev yapan Dr. Ahmet Kerim Gültekin, 679 sayılı KHK ile ihraç edildi. Twitter hesabında bugün açıklama yapan etnolog Gültekin, ihraç edildikten sonra da çalışmalar yaptığını kaydetti.

Hazırladığı bir makaleyi hakemli yayınlara gönderdiğini fakat 4 kez reddedildiği belirten Gültekin, paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:

"İhracımdan bugüne elimden geldiğince alana dair çalışıyorum, takip ediyorum. Fakat şu vaziyet kadar acıklı, lanet bir şey olabilir mi? Hakemli yayınlar için alandan bir makalem var ve şimdi bununla tam 4 oldu, reddediliyorum. İhraç akademisyenlerin yayın yapamayacağı gerekçesiyle nazikçe (!) yol gösterilerek, fazla siyasi bulunarak veya 'bunu beğenmedim sakın yayınlamayın'  notlarıyla... Bu sonuncusunu henüz gördüm. Yanlışlıkla bana atmış, kim yazdıysa artık... Yazık yahu yazık şu hallerinize, bari kitabına uydurup reddedin nedir bu zavallılık..." (HABER MERKEZİ)