Gülistan Diken Akbaba'nın denetimli serbestlik başvurusu reddedildi

Bebeğiyle cezaevinde olan Gülistan Diken Akbaba, denetimli serbestlik başvurusu yaptı. İnfaz hakimliği, "örgütten ayrıldığına dair yazılı ve sözlü bir talepte bulunmadığı" gerekçesiyle başvuruyu reddetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bebeğiyle birlikte cezaevinde olan Gülistan Diken Akbaba'nın, denetimli serbestlikten yararlanma başvurusu reddedildi. Gebze İnfaz Hakimliği, cezaevinden gönderilen yazıda, "hükümlünün iyi halli olmadığına ve örgütten ayrıldığına dair yazılı ve sözlü bir talepte bulunmadığı"nı belirtti.

Gülistan Dilan Akbaba, hakkında "örgüt üyeliği" suçlamasıyla açılan davada, 6 yıl 3 ay hapis cezası kararı verildi. Yargıtay kararı onamasının ardında Akbaba ve 8 aylık bebeği Miraz, Şubat 2017'de cezaevine konuldu.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Gebze Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan Gülistan Diken Akbaba, denetimli serbestlikten yararlanmak için başvuru yaptı. Gebze İnfaz Hakimliği, cezaevine yazı yazarak Akbaba’nın cezasının infazı sırasında aldığı herhangi bir disiplin cezası olup olmadığını sordu.

Gebze Kadın Kapalı Cezaevi Müdürlüğü İdare ve Gözlem Kurulu Başkanlığı tarafından yanıtta, “Hükümlü çocuğu ile bu koğuşta kalmaktadır. Hükümlü örgütten ayrıldığına dair bugüne kadar sözlü ve yazılı beyanda bulunmamış olup, terör örgütünden ayrılmamıştır. Akbaba’nın denetimli serbestlikten yararlanması uygun görülmemiştir” denildi.

Akbaba'nın avukatı yaptığı itirazda cezaevi müdürlüğünün, denetimli serbestlik konusunda karar verme yetkisi bulunmadığını belirtti. İtirazda, “Bir kişinin örgütle bağının olduğunu iddia etmek yasal soruşturma gerektir. Bu yine bağımsız yargının adil bir yargılama ile varabileceği bir sonuçtur. İdarenin bu yönlü tutumu infaz hukukunun temel ilkeleri ile çelişmektedir” ifadelerine de yer verildi.

Gebze İnfaz Hakimliği, cezaevi idaresinin raporu doğrultusunda Akbaba’nın başvurusunu reddetti.