Diyarbakır’da Newroz için bin 200 kişi çalışıyor

Diyarbakır'da Newroz çalışmaları başladı. Bin 200 kişilik bir ekibin görev aldığı kutlamalar 21 Mart günü yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da 21 Mart günü yapılacak Newroz kutlamalarına az bir süre kalırken tertip komitesi Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır il binasında basın açıklaması yaparak, hazırlıklar hakkında bilgi verdi. Açıklamaya HDP Diyarbakır Milletvekilleri Sibel Yiğitalp, Ziya Pir, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkanları, HDP il Eşbaşkanları, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Tevgera Jinên Azad (TJA), HDP-DBP il ilçe yöneticileri de katıldı.

HDP İl Eşbaşkanı Şerif Camcı yaptığı açıklamada, “Ortak vatanda eşit yurttaşlık, demokratik çözüm, faşizmin tüm uygulamalarına karşı mücadele, tecridin kaldırılması, tek tip dayatması ve son olarak Efrîn saldırısı halklarımızın esas gündemini oluşturmaktadır. 2018 Amed Newroz’unu bu gündemlerle karşılıyoruz” dedi.

‘BİN 200 KİŞİ GÖREV ALACAK’

Kutlamalar için hazırlıkların sürdüğünü belirten Camcı, "Newroz için bin 200 kişinin seferber olduğunu" söyledi. Camcı, “Yurtiçi ve yurtdışından Amed Newroz’una katılmak isteyen veya davet edilmesi düşünülen heyet ve şahsiyetlerle ilgili çalışmamız da son aşamaya gelmiş bulunmaktadır. Yoğun bir ilginin ve katılımın konuklar düzeyinde de gerçekleşeceği görülmektedir. 21 Mart günü Amed Newroz alanında kutlayacağımız Newroz’a büyük bir inanç ve kararlılıkla tüm Amed halkının sel olup akacağına inanıyoruz” diye konuştu.

BİSMİL’DE GÖZALTI

Newroz çalışmalarının başlamasıyla birlikte, Newroz gözaltıları yaşandığı yönünde bilgiler geldi. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından yapılan açıklamada, Bismil’de Newroz çalışması yapan ve aralarında DBP ilçe eşbaşkanı ve yöneticilerinin de olduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi. (DUVAR)