3 aydır maaş alamayan işçiler ücretsiz izne çıkarıldı

Amasra'da linyit kömürü madeninde çalışan taşeron işçiler 2018 yılında hiç maaş alamadı. İşlerin kötüye gittiğini söyleyen şirket, işçileri bir ay ücretsiz izne çıkarmak istedi. İşçiler eylem kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Bartın'da Hema Enerji Grubu'na bağlı linyit kömür madeninde çalışan işçiler 3 aydır maaş alamıyor. Taşeron şirketin işlettiği madenin yöneticileri dün 150 işçiyle görüştü. İşlerin iyiye gitmediğini iddia eden şirket yetkilileri 150 işçiyi ücretsiz izne çıkaracaklarını, istenilen evrakları imzalamaları gerektiğini söyledi. 2018 yılında hiç maaş alamayan işçilerin birçoğu şirketin istediği belgeleri imzalamamakta kararlı. İşçiler maden önünde eylem yapmaya hazırlanıyor.

'BU İNSANLAR NE YİYECEK DİYE DÜŞÜNEN YOK'

Bartın'ın Amasra ilçesinde yapılması planlanan termik santral için likit kömürü arayan madende işçilerin maaş sorunu 3 ay önce başladı. İşçilerin aktardığına göre şirket yetkilisi işçileri topladı ve, "İşler iyi gitmiyor, bir ay süreyle izne çıkarılıyorsunuz" dedi. Bir kilo bile kömür bulamadıklarını, arama aşamasının devam ettiğini söyleyen işçiler maaşlarını alamamanın mağduriyetini yaşadıklarını söylediler.

Eylem hazırlığında olan bir işçi, "Madende üretim aşamasına henüz gelinmedi. İşçiler olarak mağduruz. Herkesin kirası var çocuğu borcu var ödemesi gereken borçları var. 150 arkadaşımız mağdur durumda bırakıldı. Bu insanlar ne yiyecek diye düşünen yok. Üç aydır maaş verilmiyor beş aydır da oyalanıyoruz. Şu anda bir ay kadar ücretsiz izne çıkarılıyoruz. Erken de sonuçlanabilir diyorlar. Şirket iflas edecek ve biz mağdur kalacağız. Tazminatlarımız var ve haklarımız var. Bunların hiçbirisi ödenmeyecek. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Sadece çevreden kulaktan doyma bilgilerle oyalanıyoruz" diye konuştu. İşçiler maden önünde eylem yapmak için saat 11.00'de buluştu. (DUVAR)