Kılıçdaroğlu'ndan Berkin Elvan paylaşımı

Berkin Elvan, ölümünün dördüncü yıl dönümünde mezarı başında anıldı. CHP lideri Kılıçdaroğlu da Berkin Elvan paylaşımında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'daki Gezi eylemleri sırasında 16 Haziran 2013 tarihinde Okmeydanı'nda polisin attığı gaz fişeği ile başından yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra  11 Mart 2014 tarihinde hayatını Berkin Elvan, ölümünün dördüncü yılında mezarı başında anıldı.

Saat 14.00'te Berkin Elvan'ın Feriköy Mezarlığı'ndaki mezarı başında yapılan anmada konuşan baba Sami Elvan, “Niçin buradayım, benim ailem neden burada, benim çocuğum neden aramızda yok? Dört yıldır bu sorunun cevabını arıyorum" dedi.

Anne Gülsüm Elvan ise şunları söyledi: "Çocuğumun katilini versin bana, yargılansın çocuğumun katili. Şunu unutmasın, 14 yaşında, 16 kiloya düşerek... Onların omuzlarına, onların adaletine öyle bir ağırlık koydu ki o ağırlığı tartamaz."

KILIÇDAROĞLU'NDAN MESAJ

Berkin Elvan'ın ölüm yıl dınömü nedeniyle CHP genel Başkanı Kemal Tılıçdaroğlu da bir mesaj paylaştı. Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Umut dolu gözlerinle hep 14 yaşında kalacaksın güzel kalpli çocuk… Herkesin bu ülkenin caddelerinde, sokaklarında, meydanlarında, parklarında, özgürce, huzur içinde gezebilecekleri günler Berkin Elvan’a olan borcumuzdur.

(HABER MERKEZİ)