Sezgin Tanrıkulu: Mahmut Tanal pozu verecektim, engellediler!

CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu'ndan, gazeteciler Ahmet Şık ve Murat Sabuncu'nun tahliye edilme biçimine esprili eleştiri: Bugün Silivri’de Mahmut Tanal pozu vermek istiyordum, beni engellediler.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, gazeteciler Murat Sabuncu ile Ahmet Şık'ın tahliyelerinin Silivri Cezaevi'nden değil de bir dinlenme tesisinde yapılmasını esprili bir dille eleştirdi. Tanrıkulu, bir diğer CHP milletvekili Mahmut Tanal'ın, gazeteci Kadri Gürsel'in aynı davada serbest bırakılması sonrası eşi Nazire Kalkan Gürsel'i öptüğü kareye girmesini hatırlatıp, "Bugün Silivri’de Mahmut Tanal pozu vermek istiyordum, beni engellediler. Tahliyeleri buraya taşıdılar, arkadaşlardan rica ediyorum. Bana o pozu verecek şartları sağlayın" dedi.

Tanrıkulu şu ifadeleri kullandı:

"Zor bir gün geçirdik, 15 saattir buradayız. Silivri'ye taşınması bir cezaydı. Büyük zorluklarla karşılaştık. Bu ağır ortamda yargılama başladı, ben avukat olarak cezaevi komplekslerinde, duruşma salonunun olmamasını, yargılama olmaz, mahkeme olmaz görüşündeyim. Burası adalet ortamı değil ,yaklaşık 500 gün tutuklu kaldılar. Bizim adalet anlayışımız bu dostlarımızla sınırlı değil; 600’ü aşkın avukat, 100’ü aşkın gazeteci için bu nöbete devam edeceğiz. Bugün Silivri’de Mahmut Tanal pozu vermek istiyordum, beni engellediler. Tahliyeleri buraya taşıdılar, arkadaşlardan rica ediyorum. Bana o pozu verecek şartları sağlayın."  (Haber Merkezi)

Cumhuriyet davasında, Ahmet Şık ve Murat Sabuncu'nun tahliyesine karar verildiCumhuriyet davasında, Ahmet Şık ve Murat Sabuncu'nun tahliyesine karar verildi

Gazeteci Ahmet Şık kimdir?Gazeteci Ahmet Şık kimdir?

AB'den Ahmet Şık ve Murat Sabuncu yorumu: Harika haber!AB'den Ahmet Şık ve Murat Sabuncu yorumu: Harika haber!