Belediye otoparkının 24 saati 1 lira olacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, belediyeye ait otoparkların 24 saatlik ücretini 1 TL'ye indireceklerini söyledi. Sürücülere otopark alışkanlığı kazandırmayı hedeflediklerini belirten Tuna, böylece trafiğin de rahatlayacağını ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Büyükşehir Belediyesi yol boyu, katlı ve açık olarak hizmet veren otoparklarla ilgili yeni bir uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Belediye meclisine sunulacak önerinin kabul edilmesi halinde Ankara'daki belediye otoparklarının ilk 1 saati ücretsiz, 24 saati ise 1 TL olacak.

Sabah'a konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, şu bilgileri verdi: "Belediyeye ve belediye şirketlerine ait bütün otoparklar 1 saate kadar ücretsiz olacak. 1 saatten sonra da 24 saat boyunca 1 TL olacak. Biz vatandaşlarımızın otopark alışkanlığını sağlamak istiyoruz. Bu şekilde yollardaki araç trafiğinin olmayacağını düşünüyoruz.

Otoparklardan gelir elde etmekten ziyade trafik akışına kolaylık sağlamak amacıyla böyle bir girişimimiz var. Bu uygulama açık otoparklar, kapalı otoparklar gibi bütün otoparkları kapsıyor. Özel şahıslara ait otoparklar bu uygulamanın dışında olacak. Biz kararı imzaladık. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisimiz de uygun görürse gerçekleşmiş olacak."

Etiketler Ankara otopark