İETT: Kontak kapatma eylemi için gerekli önlemler alındı

İETT'den, kontak kapatma eylemiyle ilgili açıklama: İhtiyaç duyulan hatlara ek seferler konulacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da, özel halk otobüslerinin yapacağı kontak kapatma eylemiyle ilgili olarak İETT'den açıklama yapıldı. Açıklamada, önlemler alındığı ve ihtiyaç olan hatlara ek seferler konulduğu belirtildi.

Türkiye Toplu Taşıma İşverenleri Sendikası ile Özel Halk ve Belediye Otobüsü İşverenler Sendikası üyesi bazı özel halk otobüsü işletmecilerinin yarın kontak kapatma eylemi yapacak. İşletmeciler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden aldıkları paranın maliyetlerini karşılamadığını söylüyorlar.

'ULAŞIMDA SORUN YAŞANMAYACAK'

İETT, eylemle ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Ulaşımda aksama yaşanmaması için ek seferler konulacağı aktarılan açıklamada, eylemin sözleşmeye aykırı olacağı belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bilindiği üzere söz konusu taşımacılar idare tarafından düzenlenen 2 ayrı ihale sonucu 10 ve 15 yıllığına taşımacılık hizmeti vermeye hak kazanmışlardır. Taşımacılar, taşımacılık faaliyetini sözleşme ve mevzuat hükümlerine göre yerine getirmekle yükümlüdürler.

Köprü çıkışında halk otobüsçüleri eylemi: Cuma günü kontak kapatacağızKöprü çıkışında halk otobüsçüleri eylemi: Cuma günü kontak kapatacağız

Söz konusu taşımacıların yaptığı açıklamalar gerçeği yansıtmadığı gibi yapılması planlanan eylem, sözleşmenin 'Toplu olarak direniş yaparak taşımacılığı durdurmak, aksatmak otobüsle birlikte gösteri yapmak, kamu düzenini ve otoritesini sarsacak vb. eylemlerde bulunmak' hükmü kapsamında değerlendirilecektir.

Bununla beraber, İETT olarak toplu taşımacılık hizmetinin aksamaması için gerekli önlemler alınmış, ihtiyaç duyulan hatlara ek seferler planlanmıştır. Eylem olması halinde İstanbullular toplu ulaşımda sorun yaşamayacaktır." (İSTANBUL/DHA)