Tüketici Hakem Heyetine 'İZBAN' şikayeti

İzmir Birleşik Haziran Hareketi, Büyükşehir Belediyesi’nin İZBAN’da uygulamaya koyduğu artı para uygulamasının geri çekilmesi için Karşıyaka Tüketici Hakem Heyetine yasal başvuru yaptı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kilometre başına ücretlendirme ve artı para uygulamasına tepkiler devam ediyor. İZBAN önünde toplanarak basın açıklaması yapan İzmir Birleşik Haziran Hareketi, Karşıyaka yasal başvuru yaptı. İzmir Birleşik Haziran Hareketi, daha önce de uygulamanın mağduriyetler yarattığı gerekçesiyle topladığı 15 bin imzayı 20 Şubat'ta İzmir Büyükşehir Belediyesine Teslim etmişti.

İzmir Birleşik Haziran Hareketi adına basın açıklamasını okuyan Karşıyaka Haziran Meclisi’nden Turgut Aydın "Görevi kamuya nitelikli ve kar amacı gütmeden hizmet vermek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu uygulamayla, şirket mantığıyla hareket ederek; kamusal hak olan ulaşım hakkını ticari bir metaya dönüştürmüş, İZBAN’ı kullanmaktan başka seçeneği olmayan yoksul emekçi kesimlerin ulaşım hakkını gasp etmiştir’’ dedi.

İzmir Birleşik Haziran Hareketi'nin 15 gün önce de, bu haksız uygulamaya karşı 15 bin imza toplayarak, İZBAN’ı kullanmak zorunda olan halkın sesini ilgililere duyurmaya çalıştığını hatırlatan Aydın şöyle devam etti; "Ancak halkın sesine 15 gündür bir yanıt gelmemiştir. Halkın sesine kulaklarını tıkayan bu anlayışa karşı her türlü meşru ve hukuki yolları kullanacağız. Bugün, bu hukuk mücadelesinin ilk ayağı olan Tüketici Hakları Hakem Heyetine başvuruda bulunacağız. İkinci ayağı olarak da, önümüzdeki hafta idare mahkemesine dava açacağız. İzmir Birleşik Haziran Hareketi olarak, bu konuda yürüttüğümüz mücadelede halkımızın desteğini bekliyoruz’’

Etiketler İzmir eylem izban