Diyarbakır Tabip Odası, TTB'ye ödül veriyor

Diyarbakır Tabip Odası TTB'ye ‘Barış, Dostluk ve Demokrasi  ödülü veriyor. Tören 17 Mart'ta Diyarbakır'da yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Tabip Odası 14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri çerçevesinde ‘Barış, Dostluk ve Demokrasi  ödülünü Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi (TTB MK ) üyelerine vereceğini açıkladı.

Oda tarafından yapılan açıklamada, "Temmuz 2016’da 'Darbe girişimi' bahane gösterilerek başlatılan OHAL süreciyle temel hak ve özgürlüklerin rafa kaldırıldığı, her türlü hak arama mücadelesinin şiddet ve baskı ile karşılandığı, antidemokratik uygulamaların artarak devam ettiği tarihin hiçbir döneminde görülmeyen olağanüstü bir süreci ne yazık ki hep beraber yaşamaktayız. İçerdeki bu karanlık sürece paralel olarak Bölgemizde savaşın derinleştirildiği günlerden geçiyoruz" denildi.

'YAŞADIĞIMIZ ORTAM 1990'LARI ARATMIYOR'

TTB Merkez Konsey üyelerinin Afrin harekatına ilişkin olarak 24 Ocak 2018'te yaptığı, "Savaş bir halk sağlığı sorunudur" açıklamasını içeren bildiriden sonra gözaltına alınıp adli kontrol şartıyla bırakıldığını hatırlatan Diyarbakır Tabip Odası, 1990’lı yılların savaş ortamında “Barış, dostluk ve demokrasi” ödülü verilmeye başlandığını hatırlatarak, "Yaşadığımız olağanüstü-olağan dışı süreci de göz önüne aldığımızda 90’lı yılların dehşet verici ortamını aratmayan 2018 Türkiyesinde ödülümüzün daha da önem kazandığını düşünüyoruz. Ödül belirleme jürisi tarafından aday kişi ve kurumlar içerisinden militarizmin ve şovenizmin tırmandığı, her türden antidemokratik uygulamanın hüküm sürdüğü OHAL koşullarında meslek etiğinden taviz vermeyip yaşamdan yana tutum alması ve savaş karşıtı mücadelede öncü olması gerekçesi ile bu yılki 'Barış, demokrasi ve dostluk' ödülüne TTB Merkez Konsey üyeleri layık görülmüştür" dedi. Ödül töreni, 17 Mart Cumartesi günü Diyarbakır Demir Otel'de yapılacak.  (Haber Merkezi)